Ενέργεια

Νόβακ: Σχέδιο πρωτοκόλλου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ, ανέφερε πως η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν συντάξει ένα λεπτομερές σχέδιο για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου.

Η επόμενη συνάντηση Ρωσίας – Ουκρανίας σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα μία τελική συμφωνία.

«Κάναμε πολύ παραγωγική δουλειά» σημείωσε και τόνισε ότι είναι έτοιμο το σχέδιο πρωτοκόλλου.

«Μένει μόνο να το εγκρίνουμε και πολύ σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές» πρόσθεσε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βερολίνο για τη μελλοντική συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου.

Όπως τόνισε, η επόμενη συνάντηση Ρωσίας – Ουκρανίας σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Ολεξί Ορζέλ σημείωσε ότι οι δύο χώρες πλησίασαν πιο κοντά σε μία τελική συμφωνία για το αέριο.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφτσοβιτς μίλησε για συμφωνία επί της αρχής μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ό,τι αφορά τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου διαμέσου της Ουκρανίας.

Είπε ότι επετεύχθη συμφωνία σε όλα τα σημεία – κλειδιά και έκανε λόγο για καλά νέα.

Σημείωσε, δε, ότι η συμφωνία πρέπει να οριστικοποιηθεί και να εγκριθεί από τη Μόσχα και το Κίεβο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ