Βιοηθική

Ρώσοι & Ισραηλινοί στην μάχη για ''σκοτώσουν'' τον Covid-19 - Tι αναφέρουν για το καλοκαίρι

Πριν λίγες ημέρες, ο Ισραηλινός υπουργός υγείας δήλωσε: "Μια μεγάλη πιθανότητα είναι ότι η ασθένεια θα μειωθεί από μόνη της όταν έρθει το καλοκαίρι και οι εποχές αλλάζουν. Αυτό συνέβη και με τον SARS το 2003. «Δεν είναι η γρίπη», τόνισε. "Η γρίπη είναι μια διαφορετική ασθένεια και μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει αναπτύξει αντισώματα και έχει  ανοσοποιηθεί. Ασχολούμαστε  με τη γρίπη εδώ και 100 χρόνια, οπότε ο πληθυσμός του πλανήτη έχει ανοσία σε αυτήν, ακόμα κι αν είναι πρόκειται για διαφορετικό στέλεχος. Οι κορωνοϊοί όμως είναι διαφορετικοί και ως εκ τούτου τα μέτρα πρέπει να είναι πιο ακραία”.
   
Την ίδια στιγμή ο Μιχαήλ Σσελκάνοφ, καθηγητής και επικεφαλής του εργαστηρίου μικροβιακής ανάλυσης στη Βιοϊατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της ρωσικής Άπω Ανατολής δήλωσε ότι:”ο νέος κοροναϊός θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι με πολύ λιγότερη αποτελεσματικότητα, ενώ η ασθένεια είναι πιθανό να αποκτήσει  εποχιακό χαρακτήρα”.

«Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ηλιοφάνειας, ο ιός θα κυκλοφορεί με πάρα πολύ λιγότερη απόδοση από ό, τι το χειμώνα ... Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αν ο ιός αποκτήσει "βάσεις" στον ανθρώπινο πληθυσμό, όπως συνέβη με την πανδημική γρίπη, θα έχει  εποχικότητα μόνο κατά τον  χειμώνα», δήλωσε ο Ρώσος επιστήμονας.

Ο Ρώσος επιστήμονας της ιολογίας εξήγησε ότι η “ανοσία” στο νέο κορωναϊό δεν θα είναι μόνιμη και δια βίου, όπως συμβαίνει με την εποχική γρίπη.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη του νέου εμβολίου για τον COVID-19, ο Shchelkanov δήλωσε επίσης ότι πολύ σύντομα θα  εμφανιστεί σε αναπτυγμένες χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ