Επιστήμη

Μπιλ Γκέιτς: Αυτή είναι η τουαλέτα του μέλλοντος που θα φέρει επανάσταση

Ο Μπιλ Γκέιτς συνεργάζεται με τη Samsung για τη δημιουργία μιας επαναστατικής τουαλέτας.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, μετά την εξάλειψη ασθενειών μέσω του εργοστασίου κουνουπιών, «συμμάχησε» με τη Samsung για τη δημιουργία μιας τουαλέτας που θα φέρει επανάσταση.

Πρόσφατα ολοκλήρωσαν την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών για τουαλέτες και δημιούργησαν ένα πρότυπο μοντέλο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νοικοκυριά. Όπως ανακοίνωσαν, η τουαλέτα είναι «ενεργειακά αποδοτική, με ικανότητα επεξεργασίας λυμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσβάσιμη σε πιο ευάλωτους πληθυσμούς

Το «Reinvent the Toilet Challenge» ξεκίνησε το 2011 από το πρόγραμμα Water, Sanitation & Hygiene του ιδρύματος Γκέιτς, για να «δημιουργήσει καινοτόμες λύσεις που βοηθούν τις κοινότητες και τους ανθρώπους να παραμείνουν ασφαλείς από παθογόνους παράγοντες που προκαλούνται από ανθρώπινα απόβλητα και να επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να παρέχουν μια περιεκτική υπηρεσία υγιεινής, που να είναι προσβάσιμη σε πιο ευάλωτους πληθυσμούς».

Ο αντιπρόεδρος της Samsung, Lee Jae-yong, μοιράστηκε τα αποτελέσματα του έργου με τον ιδρυτή της Microsoft, όταν ο ίδιος επισκέφθηκε τη Σεούλ τον περασμένο μήνα. Οι δυο τους ήταν σε συνεχή επικοινωνία για να ενημερώνουν ένας τον άλλον σχετικά με την πρόοδο του έργου.

Να σημειωθεί πως πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν σε κακές συνθήκες υγιεινής και αυτή ήταν η αιτία για περισσότερους από μισό εκατομμύριο θανάτους το 2016, σύμφωνα με το ίδρυμα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...
Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...