Επιστήμη

Μπιλ Γκέιτς: Αυτή είναι η τουαλέτα του μέλλοντος που θα φέρει επανάσταση

Ο Μπιλ Γκέιτς συνεργάζεται με τη Samsung για τη δημιουργία μιας επαναστατικής τουαλέτας.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, μετά την εξάλειψη ασθενειών μέσω του εργοστασίου κουνουπιών, «συμμάχησε» με τη Samsung για τη δημιουργία μιας τουαλέτας που θα φέρει επανάσταση.

Πρόσφατα ολοκλήρωσαν την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών για τουαλέτες και δημιούργησαν ένα πρότυπο μοντέλο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νοικοκυριά. Όπως ανακοίνωσαν, η τουαλέτα είναι «ενεργειακά αποδοτική, με ικανότητα επεξεργασίας λυμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσβάσιμη σε πιο ευάλωτους πληθυσμούς

Το «Reinvent the Toilet Challenge» ξεκίνησε το 2011 από το πρόγραμμα Water, Sanitation & Hygiene του ιδρύματος Γκέιτς, για να «δημιουργήσει καινοτόμες λύσεις που βοηθούν τις κοινότητες και τους ανθρώπους να παραμείνουν ασφαλείς από παθογόνους παράγοντες που προκαλούνται από ανθρώπινα απόβλητα και να επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να παρέχουν μια περιεκτική υπηρεσία υγιεινής, που να είναι προσβάσιμη σε πιο ευάλωτους πληθυσμούς».

Ο αντιπρόεδρος της Samsung, Lee Jae-yong, μοιράστηκε τα αποτελέσματα του έργου με τον ιδρυτή της Microsoft, όταν ο ίδιος επισκέφθηκε τη Σεούλ τον περασμένο μήνα. Οι δυο τους ήταν σε συνεχή επικοινωνία για να ενημερώνουν ένας τον άλλον σχετικά με την πρόοδο του έργου.

Να σημειωθεί πως πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν σε κακές συνθήκες υγιεινής και αυτή ήταν η αιτία για περισσότερους από μισό εκατομμύριο θανάτους το 2016, σύμφωνα με το ίδρυμα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...