Επιστήμη

Απίστευτο!! Ηλικιωμένοι... ξανανιώνουν με το αίμα των νέων!

Ο Jesse Karmazin, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Ambrosia, δήλωσε στο OneZero σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία είχε ξαναρχίσει να δίνει στους πελάτες μεταγγίσεις πλάσματος, το άχρωμο υγρό μέρος του αίματος, από νέους δότες περίπου πριν από ένα μήνα.

"Οι ασθενείς μας θέλουν πραγματικά τη θεραπεία", είπε. "Οι ασθενείς λαμβάνουν ξανά μεταγγίσεις πλάσματος από δότες ηλικίας 16 έως 25 ετών." Οι μεταγγίσεις ενός λίτρου κοστίζουν 8.000 δολάρια και οι μεταγγίσεις δύο λίτρων 12.000 δολάρια.

Ο Karmazin, ο οποίος δεν είναι εξουσιοδοτημένος ιατρός, σταμάτησε να θεραπεύει ασθενείς μετά την ανακοίνωση-απαγόρευση της FDA νωρίτερα φέτος και απενεργοποίησε την ιστοσελίδα του.

Τώρα, το "νεαρό αίμα" επιστρέφει στην αγορά - απλά πρέπει να το αποκτήσετε "εκτός σήμανσης", που σημαίνει ότι ένας γιατρός μπορεί να το συνταγογραφήσει για κάτι άλλο εκτός από την εγκεκριμένη χρήση.

Ο Karmazin είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ αλλά δεν έχει άδεια να ασκεί ιατρική και δεν κάνει ο ίδιος τις μεταγγίσεις. Αντ 'αυτού, συμβουλεύει τους γιατρούς να κάνουν τις διαδικασίες. Όταν του ζητήθηκε, είπε πως δεν θα ονόμαζε κανέναν γιατρό με τον οποίο συνεργάζεται ή με άλλους υπαλλήλους της Ambrosia. Λέει ότι η εταιρεία δεν αποκτά αίμα απευθείας από νέους δωρητές, αλλά παίρνει από εξουσιοδοτημένες τράπεζες αίματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είμαστε μια εταιρεία που ενδιαφέρεται να σας κάνει νέους και πάλι», είπε σε συνέδριο του 2017. Η εταιρεία λέει ότι "τα πειράματα σε ποντίκια που ονομάζονται parabiosis έδωσαν την έμπνευση για να παραδώσουν θεραπείες με νέο πλάσμα."

Ωστόσο, ενώ το πλάσμα μπορεί να βοηθήσει το αίμα να πήξει ή να αντιμετωπίσει την υπερβολική αιμορραγία κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει καμία βάση για να χρησιμοποιηθεί για να επιβραδύνει ή να αναστρέψει τις ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση όπως ισχυρίζεται ο Karmazin.

Η FDA δεν έχει εγκρίνει οποιοδήποτε προϊόν πλάσματος που λαμβάνεται από νέους δότες για οποιαδήποτε χρήση.

Από το περασμένο φθινόπωρο, η εταιρεία εκτέλεσε τη διαδικασία σε περίπου 150 άτομα ηλικίας από 35 έως 92 ετών, ενώ το 81% αυτών συμμετείχε στην κλινική δοκιμή της εταιρείας. Τα αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ