Πνευματικά ωφέλιμα

Σήμερα τιμάται η μνήμη του Αγίου Ευμενίου, επισκόπου Γορτύνης

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ευμενίου, επισκόπου Γορτύνης, του θαυματουργού. 

Ο Άγιος Ευμένιος εργάστηκε με ένθεο ζήλο για το έργο της Εκκλησίας. Μάλιστα αξιώθηκε της μεγάλης τιμής να λάβει το χάρισμα και την αποστολή της Ιερωσύνης. Όταν η χάρις του Παναγίου Πνεύματος τον κατέστησε επίσκοπο Γορτύνης της Κρήτης, η πρώτη προσπάθειά του ήταν η εκλογή άξιων, ευλαβών και φιλότιμων κληρικών για τη διαποίμανση του λαού του Θεού.

Επίσης, δε δίστασε να μεταβεί στη Ρώμη, για να βοηθήσει και να στηρίξει με το λόγο, το έργο και τα θαύματά του τούς εκεί πιστούς. Εκοιμήθη στη Θηβαΐδα, όπου είχε πάει για να γνωρίσει τους ασκητές και ερημίτες μοναχούς. Το ιερό του λείψανο ετάφη στην επισκοπή του στην Κρήτη. Τον επίσκοπο Ευμένιο τον διέκριναν πολλές αρετές, με εξέχουσα την αρετή της ταπεινοφροσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ταπεινοφροσύνη μαζί με την απλότητα, όπως τη βίωσαν οι άγιοι Ευμένιος και Αριάδνη, είναι εσωτερική πνευματική υπόθεση του ανθρώπου. Χρειάζεται πολλή υπομονή, διάκριση και προσευχή, ώστε ο άνθρωπος να μένει πιστός και αμετακίνητος στο θέλημα του Θεού.

Ας μη λησμονούμε το λόγο του Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού «Ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν» (Ματθ. 6, 33).

Δηλαδή εφορμογή του θελήματος του Θεού με τη δύναμη του Ζωοδόχου Σταυρού. Να εργαζόμαστε και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν στην ώρα τους, σύμφωνα με την υπόσχεση του Ιησού Χριστού και πάντα για τη σωτηρία μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ