Πνευματικά ωφέλιμα

Μητροπολίτης Νεαπόλεως: Ο Χριστός καλεί τους μαθητές Του χωρίς συμφωνίες και όρους

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, άντλησε εικόνες από τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, όπως τη συνάντηση του Κυρίου με τους αλιείς, πρώτους μαθητές Του, το κάλεσμά Του, την άμεση ανταπόκρισή τους, τη γνωριμία Του με τους γιούς του Ζεβεδαίου.

«Δεν είναι τυχαίο που ο Χριστός συναντά τους μαθητές Του, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, στον τόπο της εργασίας τους. Οι απλοί και ρωμαλέοι άνδρες έχουν την καρδιά τους ανοικτή, έχουν την ευρύνοια να αναγνωρίζουν τον ηγέτη. Διαθέτουν ως εφόδιο ζωής τη μεγάλη αρετή της υπομονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χριστός καλεί τους μαθητές Του χωρίς συμφωνίες και όρους. Ζητά να Τον ακολουθήσουν απροϋπόθετα, να Τον εμπιστευτούν απόλυτα. Ο ίδιος δεν υπόσχεται τίποτε. Ο Χριστός δια των αγραμμάτων μαθητών Του αποκαλύπτει ότι το έργο Του είναι έργο θεϊκό, δε στηρίζεται στη δύναμη των ανθρώπων, ούτε στους αριθμούς».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στο χειροτονούμενο, είπε: Σήμερα ο Θεός, καλεί το διάκονο Ιωάννη, ο οποίος, χρόνια τώρα, υπακούοντας στο κάλεσμα του Επισκόπου, προετοίμαζε τον εαυτό του με την υπομονή, την προσευχή και την αγάπη. Πάτερ Ιωάννη, καλείσαι να κρατάς ζωντανό το ιεραποστολικό ήθος. Το ήθος αυτό  να διακρίνει τη διακονία και την ύπαρξή σου. Από τώρα να είσαι «ψαράς» ανθρώπων. Να ευαγγελίζεσαι το λόγο του Θεού. Όταν έρθουν η αποτυχία, τα άδεια δίχτυα, η συκοφαντία, ο σταυρός, να μην απογοητεύεσαι, να μην αποκάμνεις. Αυτά θα είναι το στεφάνι σου. Να θυμάσαι: Ο επανευαγγελισμός του λαού πρέπει  να αποτελεί το καθημερινό σου βίωμα».

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον π.Αναστάσιο Σταμάτη για την μέχρι τώρα ευδόκιμη διακονία του.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ