Πνευματικά ωφέλιμα
Ενημερώθηκε στις:

Γέροντας Νεκτάριος: Τον βασιλέα να τιμάτε (βίντεο)

Διαβάζουμε στην Α΄ Πέτρου Επιστολή στο κεφ. 2, στιχ. 17 «πάντας τιμήσατε, τὴν ἀδελφότητα ἀγαπᾶτε, τὸν Θεὸν φοβεῖσθε, τὸν βασιλέα τιμᾶτε». Δηλαδή: «Αποδώσατε την οφειλομένην τιμήν εις όλους. Αγαπάτε όλους τους αδελφούς σας Χριστιανούς, να φοβήσθε και να σέβεσθε τον Θεόν· να τιμάτε τον βασιλέα».

Αποδίδουμε στους άρχοντες τιμή σύμφωνα με αυτό που μας παραγγέλλει η Αγία Γραφή. Να μην τους κακολογούμε τους άρχοντες, διότι αυτοί που κακολογούν, ατιμάζουν τον άρχοντα και ταυτόχρονα δεν εφαρμόζουν αυτά που λέει η Γραφή, είτε είναι καλοί είτε είναι κακοί.

Όπως ακριβώς λέει η Αγία Γραφή και για τους γονείς. Το διαβάζουμε και στην Παλαιά Διαθήκη στις 10 εντολές που πήρε ο προφήτης Μωυσής στο Όρος Σινά, αλλά και στην Καινή Διαθήκη το είπε ο ίδιος ο Χριστός στον πλούσιο νέο στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κεφ. 19 στιχ. 19 «τίμα τόν πατέρα καί τήν μητέρα». Δεν λέει ο Χριστός να τιμάς τους γονείς αν είναι καλοί ή κακοί. Στην Παλαιά Διαθήκη η 5 εντολή μας λέει το εξής: «Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, δια να ευημερήσεις και γίνεις μακροχρόνιος εις την πλουσίαν και εύφορον χώραν, την οποίαν θα σου δώση ο Κυριος».

Σύμφωνα με την Αγία Γραφή οφείλουμε να αποδίδουμε τιμή στους γονείς και στους άρχοντες είτε αυτοί είναι καλοί είτε αυτοί είναι κακοί. Δυο άνθρωποι που κατέκριναν τον άρχοντα και δεν άφησαν την κρίση στον Θεό, παρόλο που ο άρχοντας έκανε κάποιο λάθος και επέλεξαν οι ίδιοι να γίνουν κριτές, τότε ο Θεός τους αποδοκίμασε. 

Δείτε το βίντεο του Γέροντα Νεκτάριου:

https://www.youtube.com/watch?v=Gst5Kqhbnuc&ab_channel=GeronNektarios

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...