Πατριαρχεία

Αντιδήμαρχος Ιεροσολύμων κατά Πατριάρχη: Eκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων προς τον χριστιανικό κόσμο

Η αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ Fleur Hassan Nahoum κατηγόρησε τους εκκλησιαστικούς ηγέτες ότι σκιαγραφούν μια «ψευδή αφήγηση» και παρερμηνεύουν τα γεγονότα για τις μειονότητες στην Ιερουσαλήμ ως μέρος μιας «καλά ενορχηστρωμένης εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων προς τον χριστιανικό κόσμο».

Σε ένα άρθρο που δημοσίευσε η The Telegraph και μια μεγαλύτερη έκδοση της ίδιας στήλης που μοιράστηκε με την The Jerusalem Post, η Hassan Nahoum περιέγραψε τις πρόσφατες "επιθέσεις", όπως χαρακτηρίζονται από ισραηλινά ΜΜΕ και αξιωματούχους, από ηγέτες της Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ', ως «έκπληξη και βαθιά απογοήτευση».

«Την περασμένη εβδομάδα την Κυριακή του Πάσχα, όλα τα χριστιανικά δόγματα της Ιερουσαλήμ γιόρτασαν ειρηνικά όπως κάθε χρόνο, τις πομπές τους γύρω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ με εκατοντάδες πιστούς τόσο ντόπιους όσο και τουρίστες που παρευρέθηκαν», έγραψε. «Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι Σταθμοί του Σταυρού έγιναν πρόσφατα προσβάσιμοι για αναπηρικά αμαξίδια, μια εργασία μαμούθ που μας πήρε χρόνια για να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε, έτσι φέτος οι πομπές ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία προσβάσιμες σε όλους».

Σύμφωνα με την Hassan Nahoum, η πόλη έχει επενδύσει «πρωτοφανείς πόρους» στην Παλιά Πόλη και την ανατολική Ιερουσαλήμ τα τελευταία επτά χρόνια για να συμβάλει στην κάλυψη των κοινωνικών χασμάτων.

Επιπλέον, τόνισε, οι αναφορές για τακτική και αυξανόμενη βεβήλωση και βανδαλισμό χριστιανικών ιερών τόπων στην πόλη δεν επιβεβαιώνονται από την πόλη ή την αστυνομία του Ισραήλ.

«Εάν υπήρχε πραγματικά μια τάση αυξανόμενης βίας κατά των Χριστιανών, δεν θα περιμέναμε να αναφερθούν τέτοια περιστατικά στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου πριν μεταδοθούν στον ξένο Τύπο;» ρώτησε. «Η πόλη της Ιερουσαλήμ και οι αστυνομικές της αρχές έχουν δεσμευτεί πλήρως για την προστασία του χριστιανικού πληθυσμού και οποιεσδήποτε αναφερόμενες πράξεις μισαλλοδοξίας αντιμετωπίζονται γρήγορα και αποφασιστικά».

Η αντιδήμαρχος μοιράστηκε τους παρακάτω αριθμούς και μέσω του Ισραηλινού Ινστιτούτου Δημοκρατίας: Ο χριστιανικός πληθυσμός στο Ισραήλ αυξήθηκε κατά 1,5% τον τελευταίο χρόνο και το 84% των Χριστιανών είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους σε αυτή τη χώρα.

«Σε τραγική αντίθεση, οι χριστιανικές κοινότητες που ζουν υπό την Παλαιστινιακή Αρχή μειώνονται, με το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι ο χριστιανικός πληθυσμός της Βηθλεέμ, της γενέτειρας του Ιησού, που συρρικνώθηκε από 80% σε 12% στα 27 χρόνια που η Παλαιστινιακή Αρχή ελέγχει την πόλη», έγραψε η Χασάν Ναχούμ. «Η ελευθερία της λατρείας είναι σήμα κατατεθέν της πόλης μας και την προστατεύουμε με κάθε κόστος».

Τέλος, αναφέρθηκε στις κατηγορίες από τον Θεόφιλο τον Ιανουάριο σε ένα άρθρο στους Times, όπου έγραψε ότι «στην πύλη της Γιάφα μια ισραηλινή ριζοσπαστική ομάδα επιδιώκει να καταλάβει δύο μεγάλα κτίρια, που αποκτήθηκαν μέσω παράνομων συναλλαγών».

Είπε ότι ο πατριάρχης ξεκίνησε μια νομική μάχη κατά της πώλησης δύο ξενοδοχείων από την εκκλησία του σε μια εβραϊκή ΜΚΟ το 2004. Αλλά η νομιμότητα της συναλλαγής επιβεβαιώθηκε τόσο από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ όσο και από το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο έχει πράγματι πουλήσει μεγάλες εκτάσεις περιουσίας στην Ιερουσαλήμ την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Θεόφιλου», είπε η Χασάν Ναχούμ. «Η χρήση της λέξης «καταλαμβάνω» για να περιγράψει μια νόμιμη συναλλαγή ακινήτων είναι συκοφαντική και απλώς επικίνδυνη».

Είπε ότι πιστεύει ότι αυτοί οι χριστιανοί ηγέτες έχουν απώτερα κίνητρα στις κατηγορίες τους: Χρήματα.

«Αποκαλύπτεται ότι ο κεντρικός λόγος για τις επιθέσεις σύμφωνα με πηγές της Εκκλησίας… είναι ότι αυτές οι διαδηλώσεις αποτελούν μέρος μιας καλά ενορχηστρωμένης εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων προς τον χριστιανικό κόσμο», σύμφωνα με την αντιδήμαρχο.

«Οι χριστιανοί προσκυνητές αποτελούν σημαντικό μέρος του τουρισμού που έρχονται στην Ιερουσαλήμ και επομένως εισόδημα για την Εκκλησία. Το Ελληνικό Πατριαρχείο είχε οικονομικά προβλήματα εδώ και δεκαετίες, γι' αυτό και άρχισαν να πουλάνε γη στην Ιερουσαλήμ. Το κλείσιμο του COVID σε ξένους τουρίστες τα τελευταία δύο χρόνια τους έχει φέρει σε δεινή οικονομική κατάσταση και προσπαθούν να συγκεντρώσουν τη συμπάθεια και τις τόσο αναγκαίες δωρεές από τον χριστιανικό κόσμο».

«Οι πνευματικοί ηγέτες φέρουν μια ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη για την ενθάρρυνση της αρμονίας μεταξύ διαφορετικών πληθυσμών, ειδικά σε μια πόλη τόσο ιερή όσο η Ιερουσαλήμ», κατέληξε. «Είναι τόσο απογοητευτικό για μένα που ακόμα και σήμερα το 2022 μετά από εκατοντάδες χρόνια αντισημιτισμού και διώξεων από τις διάφορες Εκκλησίες και τους ηγέτες τους, η παμπάλαια τακτική του αποδιοπομπαίου τράγου των Εβραίων για να κερδίσει τη συμπάθεια είναι ακόμα ζωντανή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν σταματούν πουθενά! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στις μάχες ως μισθοφόροι-40.000 Ρώσοι ξεχύνονται να καταλάβουν το Κουπιάνσκ (βίντεο)

Μήπως ο “μυστηριώδης” έως τώρα θάνατος του Ναβάλνι ήταν μήνυμα του Κρεμλίνου στην δύση για πιθανή δράση του ΝΑΤΟ στην...