Πατριαρχεία
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσία: Η Εκκλησία ανακοίνωσε υπηρεσία προσευχής για όσους «έχουν πάθος με τους υπολογιστές»

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που στις δύσκολες στιγμές και στα προβλήματα καταφεύγουν στην πίστη και την προσευχή.

Στον σύγχρονο κόσμο μάλιστα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι αντίστοιχα και των εποχών που ζούμε.

Για παράδειγμα, δεν είναι λίγοι οι νέοι που είναι εθισμένοι με τους υπολογιστές και το gaming σπαταλώντας πολλές ώρες της ημέρας μπροστά από μία οθόνη.

Μέλη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανακοίνωσαν 39 νέες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας υπηρεσίας για προσευχή για όσους «έχουν πάθος με τους υπολογιστές».

Οι πρωτοβουλίες υποβλήθηκαν στα τέλη του 2021 στη Συνοδική Λειτουργική Επιτροπή, το ανώτατο διοικητικό όργανο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μεταξύ άλλων προτάσεων ήταν οι υπηρεσίες προσευχής για πράγματα όπως επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις, εξετάσεις, έναρξη σπουδών για ενήλικες, ακόμη και αναζήτηση εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εάν εγκριθεί από την επιτροπή, οι λειτουργίες θα γίνουν μέρος των λειτουργικών πρακτικών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και οι πιστοί θα μπορούν να ζητούν αυτές τις προσευχές.

Η παραπάνω εξέλιξη δεν είναι παράδοξη καθώς ο εθισμός στα παιχνίδια έχει αναγνωριστεί επίσημα ως επικίνδυνη διαταραχή στη Ρωσία από την αρχή του έτους, μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2018 να κηρύξει τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια ως κατάσταση ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ, ωστόσο, ο «εθισμός στα παιχνίδια» μπορεί να διαγνωστεί μόνο από ειδικευμένο ιατρό και τα συμπτώματα πρέπει να εμφανίζονται στη διάρκεια ενός έτους και πρέπει να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικογένεια, το σχολείο, την εργασία, τις κοινωνικές δεξιότητες και άλλους τομείς της ζωής.

Σίγουρα δεν θα είναι λίγες οι μητέρες που θα προσευχηθούν για τη σωτηρία της ψυχής των παιδιών τους που έχουν μανία με το gaming.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ