Πατριαρχεία

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Δεν παραιτούμαστε, οι ριζοσπάστες είναι η πραγματική απειλή

Αντιπροσωπεία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Θεόφιλο, και συνοδευόμενη από τους επικεφαλής των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ, πραγματοποίησε μια μικρή δεξίωση στο Imperial Hotel στην Πύλη Jaffa για να γιορτάσει την ευρεία θετική επίδραση των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους και να ζητήσει προστασία της Χριστιανικής Συνοικίας στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Για τις περιπέτειες του Πατριαρχείου στην περιοχή τα έχουμε γράψει πολλές φορές. (Διαβάστε εδώ & εδώ & εδώ

Κατά την ομιλία του, ο Πατριάρχης Θεόφιλος, επεσήμανε ότι η πραγματοποίηση αυτής της τελετής στο ξενοδοχείο Imperial έχει σκοπό να στείλει ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι το Πατριαρχείο δεν θα παραιτηθεί ούτε θα υποχωρήσει από την άσκηση του δικαιώματος του Θεού να υπερασπιστεί τις περιουσίες του. Να δείξει ότι η μάχη για την υπεράσπιση των περιουσιών της Πύλης της Γιάφα είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα για το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ότι όλες οι Εκκλησίες των Αγίων Τόπων υποστηρίζουν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε αυτή τη μάχη.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος είπε: «Οι ριζοσπάστες είναι η πραγματική απειλή, γιατί στα χέρια τους, η χριστιανική κοινότητα στην Ιερουσαλήμ υφίσταται εγκλήματα μίσους καθώς και κρυφές τακτικές, εκφοβισμό και συστηματικές προσπάθειες να μειώσουν την ικανότητα των Χριστιανών να παραμείνουν στα ιστορικά τους σπίτια. και γειτονιές».

«Οι διαρκείς προσπάθειές μας για λογαριασμό της ευημερίας όλων των λαών μας χωρίς διάκριση κάνουν την άνοδο των προκλήσεων και των απειλών εναντίον της χριστιανικής κοινότητας ακόμη πιο σοβαρή και ανησυχητική. Όχι μόνο η χριστιανική κοινότητα απειλείται από μια τέτοια δραστηριότητα, αλλά και η σταθερότητα και η υγεία ολόκληρης της κοινωνίας μας».

Ο αριθμός των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους έχει μειωθεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, απομακρύνονται από τα σπίτια τους από πολλούς παράγοντες – οικονομικές δυσκολίες, έλλειψη ευκαιριών, γραφειοκρατικές προκλήσεις, βία και βανδαλισμούς ιδιοκτησίας. Οι Χριστιανοί αντιπροσωπεύουν τώρα περίπου το 1% του πληθυσμού των Αγίων Τόπων, από 12% πριν από έναν αιώνα.

Στη δεξίωση παρευρέθηκαν οι Γενικοί Πρόξενοι ευρωπαϊκών χωρών στην Ιερουσαλήμ, μεταξύ των οποίων της Ελλάδας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου. Η ζεστή ατμόσφαιρα της ταπεινής υποδοχής συγκέντρωσε και κόσμο από τη χριστιανική κοινότητα της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να συγχαρούν τους Αρχηγούς των Εκκλησιών για την ευκαιρία των Χριστουγέννων και να υποστηρίξουν το Πατριαρχείο στη μάχη του για την υπεράσπιση των περιουσιών του στην Πύλη Jaffa, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου φιλοξενίας, του Imperial.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ