Πατριαρχεία

Ο Πατριάρχης Γεωργίας καλεί για προσευχές για την βία στην Ιερουσαλήμ

Η βία που κατακλύζει την Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές είναι θέμα σοβαρής ανησυχίας για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο «ο χριστιανικός χαρακτήρας της Ιερουσαλήμ και των Αγίων Τόπων απειλείται όπως ποτέ άλλοτε».


Σε αυτό το πλαίσιο, ένας άλλος προκαθήμενος ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας, καλεί το ποίμνιό του να προσφέρει ειδικές προσευχές για ειρήνη στους Αγίους Τόπους.

“Οι εχθροπραξίες που ξέσπασαν στους Αγίους Τόπους είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν τη γη και για ολόκληρη την περιοχή. αλλά ταυτόχρονα, είναι πόνος στην καρδιά για εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, της Γεωργίας, καθώς η πνευματική μας ζωή ήταν πάντα πολύ συσχετισμένη με την Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους” αναφέρει και συμπληρώνει:

“Επομένως, είναι φυσικό να ανησυχούμε βαθιά για τις εντάσεις που έχουν προκύψει, και καλούμε το λαό μας να ζητήσει ειδικά από τον Θεό με τις καθημερινές προσευχές τους, την ειρήνη στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρους τους Αγίους Τόπους, καθώς και στη Γεωργία και σε ολόκληρο τον κόσμο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ