Πατριαρχεία
Ενημερώθηκε στις:

Αυστραλία: Τρεις Χριστιανοί Αρχιεπίσκοποι αντιτίθενται στο εμβόλιο του κορονοϊού της Οξφόρδης

Οι Αρχιεπίσκοποι των τριών χριστιανικών ομολογιών της Αυστραλίας έστειλαν ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό Scott Morrison, εκφράζοντας τις «ηθικές ανησυχίες» τους σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οι Ιεράρχες έκαναν έκκληση στον πρωθυπουργό μετά την ανακοίνωση της αυστραλιανής κυβέρνησης ότι είχε υπογράψει συμφωνία με τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για να εφοδιάσει τον αυστραλιανό πληθυσμό με 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όταν ολοκληρωθεί.

Αυτό το φάρμακο, το οποίο έχει κάθε πιθανότητα να είναι το πρώτο που εισέρχεται στην αγορά ως φάρμακο για τον ιό COVID-19, αναπτύσσεται με βάση μια κυτταρική σειρά που έχει ληφθεί από το νεφρό ενός αμβλωμένου εμβρύου (HEK-293).

Σύμφωνα με τρεις Αρχιεπισκόπους, των Ορθοδόξων Μακάριο (Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης), των Ρ/Καθολικών Άντονι Φίσερ και των Αγγλικανών Γκλεν Ντέιβις, το εμβόλιο, το οποίο χρησιμοποιεί εμβρυϊκά κύτταρα, "δημιουργεί ένα ηθικό δίλημμα", γράφει το Orthodox Times .

Σύμφωνα με τους Αρχιεπισκόπους, οι ίδιοι υποστηρίζουν πλήρως την ανάπτυξη εμβολίου κατά του COVID-19, αλλά θεωρούν ότι είναι πολύ ανήθικο να χρησιμοποιούν εμβρυϊκό ιστό για αυτό.

«Υπάρχουν εκείνοι για τους οποίους η χρήση εμβολίου που βασίζεται σε ιστό από ακυρωμένα επιλεκτικά για ιατρικούς σκοπούς έμβρυα δεν αποτελεί ηθικό ζήτημα», παραδέχονται οι συγγραφείς του μηνύματος.

Ο Nick Cotsworth, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικής της Αυστραλίας, δήλωσε ότι όλα τα απαραίτητα ηθικά ζητήματα λαμβάνονται υπόψη κατά τη χρήση ανθρώπινων κυττάρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ανθρώπινα κύτταρα αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο για την ανάπτυξη οποιουδήποτε εμβολίου. «Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, έχει μια πολύ επαγγελματική, πολύ κινητική και δραστήρια ερευνητική ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το εμβόλιο θα παραχθεί σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή ηθικά πρότυπα », πρόσθεσε ο Δρ Cotsworth.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ