Πατριαρχεία

Πέφτουν “βόμβες” στα εκκλησιαστικά της Λευκορωσίας! Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής Εξαρχίας

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας “απέλυσε” τον Μητροπολίτη Μινσκ Παύλο από τη θέση του Πατριαρχικού Εξάρχου πάσης Λευκορωσίας. Ο Επίσκοπος Μπόρισοφ Βενιαμίν διορίστηκε για να τον αντικαταστήσει σε αυτό το αξίωμα. Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας. Ο Βλαντιμίρ Λεγκούντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Η Ιερά Σύνοδος αποδέχθηκε την αναφορά του Πατριαρχικού Εξάρχου πάσης Λευκορωσίας, του Μητροπολίτη Μινσκ και Ζασλάβλ Πάβελ, για την απόλυση του ... και του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το έργο που είχε αναλάβει. Ο Επίσκοπος Μπορίσοφ και Μαίρινγκορσκ Βενιαμίν διορίστηκε Πατριάρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας, ", δήλωσε ο Λεγκούντα σε δημοσιογράφους.

Χθες, υπενθυμίζεται, ο Λουκασένκο απευθυνόμενους σε κληρικούς είχε ζητήσει να μην ανακατεύονται με την πολιτική! Ο Μητροπολίτης Παύλος δε την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε μια ποιμαντική επίσκεψη στο νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης στο Μινσκ και «εξέφρασε την ελπίδα για δίκαιη διερεύνηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...