Πατριαρχεία

Λουκασένκο σε κληρικούς: Μην ανακατεύεστε με την πολιτική!

Ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο απορρίπτει τις εκκλήσεις για τη δημιουργία μιας αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας, καθώς αυτό θα πλήξει σοβαρά τη διαθρησκευτική ειρήνη, όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο. Τώρα ο Λουκασένκο προτρέπει τους κληρικούς να μείνουν εκτός πολιτικής. 


Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποίησε τους κληρικούς να μην αναμιχθούν στην εσωτερική πολιτική. "Με εκπλήσσει η θέση των θρησκευτικών μας δογμάτων. Αγαπητοί μου κληρικοί, τακτοποιηθείτε και κάνετε τη δουλειά σας. Οι άνθρωποι υποτίθεται ότι πηγαίνουν σε εκκλησίες για να προσευχηθούν. Οι εκκλησίες δεν είναι για πολιτική", δήλωσε ο Λουκασένκο σε συγκέντρωση στο Γκρόντνο. "Μην ακολουθείτε το δρόμο των αποστατών", είπε, σημειώνοντας ότι ορισμένοι κληρικοί αργότερα "θα νιώθουν ντροπή" για τη θέση που είχαν λάβει. "Και το κράτος δεν θα κοιτάξει αδιάφορα", προειδοποίησε ο Λουκασένκο.

Η Λευκορωσία έχει πληγεί από την πολιτική κρίση που σχετίζεται με τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου, των οποίων τα αποτελέσματα αμφισβητήθηκαν. Πάνω από 600 άτομα στις διαμαρτυρίες έχουν συλληφθεί και περίπου 100 για τραυματισμό σε εγκαταστάσεις κράτησης, ανέφερε η ερευνητική επιτροπή. Οι ανακριτές έλαβαν επίσης 124 καταγγελίες και αναφορές σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά των διαδηλωτών απέναντι στους αστυνομικούς.

Πριν από λίγες μέρες είχαμε και Οικουμενιστική προσευχή για ειρήνη στην Λευκορωσία!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ