Πατριαρχεία

Πατριάρχης Μόσχας: Οι δυσκολίες από την εξάπλωση του κορονοϊού πρέπει να αντιμετωπίζονται με πίστη

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος απευθυνόμενος μετά τη λειτουργία σε όσους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας την ημέρα εοτασμού της αποκάλυψης των τιμίων λειψάνων του Αγίου Σεργίου του Ραντόνεζ, μίλησε για την εξάπλωση του κορονοϊού στον κόσμο, σημείωσε ότι οι δυσκολίες που σχετίζονται με την επέκταση αυτής της ασθένειας πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι με φόβο, όχι με θλίψη, αλλά με ανανεωμένη πίστη, καθώς μια πανδημία είναι μια ευκαιρία για την ανθρωπότητα να αλλάξει για να ξαναβρεί την εύνοια του Θεού.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτός ο ιός έχει καταστρέψει την αμαρτωλή ιδέα του ανθρώπου για την πλήρη του δύναμη, την κεντρική του θέση σε ολόκληρο τον πολιτισμό. Εάν ναι, ποια συμπεράσματα πρέπει να εξαχθούν; Εάν η πανδημία αποκάλυψε ανθρώπινη αδυναμία, τουλάχιστον για σήμερα, την αδυναμία μας να πολεμήσουμε, τότε δεν είναι ένδειξη από ψηλά ότι σκεφτόμαστε τη ζωή; Για να καταλάβουμε: ό, τι χρησιμοποιεί ένα άτομο για να δικαιολογήσει τη δύναμή του, η συμπεριφορά του γεμάτη υπερηφάνεια , όλα αυτά μπορούν να καταστραφούν εν μία νυκτί από τη δύναμη του Θεού », δήλωσε ο Πατριάρχης, όπως ανέφερε το Συνοδικό Τμήμα Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε την ελπίδα ότι το κύριο μάθημα από αυτό που συμβαίνει σήμερα θα είναι η ανανέωση της πίστης, η απόκτησή της από εκείνους "που την έχουν χάσει ή που δεν την έχουν βρει". «Ίσως γι 'αυτό ξεκίνησαν όλα: όταν η ανθρωπότητα αποφάσισε να αποχαιρετήσει πρακτικά την πίστη και να αποβάλει τον Θεό από τη ζωή της, ο Κύριος μας υπενθύμισε σε όλους μας την παρουσία Του».

«Αυτό που συμβαίνει σε εμάς, σε ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι με άδεια του Θεού. Όχι όμως στο θάνατο, όχι στην καταστροφή, αλλά, πιστεύουμε, στην ανανέωση της ζωής μας και με τη χάρη του Θεού, και είναι απαραίτητο να προσευχηθούμε για αυτό, για την ανανέωση ολόκληρης της ανθρώπινης φυλής », δήλωσε ο Πατριάρχης.

«Δεν είναι γνωστό εάν ο Κύριος θα μας δώσει ποτέ μια τόσο καταπληκτική παγκόσμια μαρτυρία για την παρουσία Του στον κόσμο, όπως κάνει τώρα, μέσω αυτής της θλίψης, ωθώντας τον καθένα μας να ανανεώσει την πίστη και να συνειδητοποιήσει ξανά ότι είναι ο Κύριος που είναι ο Βασιλιάς της ιστορίας, Αυτός ο Δημιουργός της ζωής, και πως ο κόσμος διέπεται από την πρόνοιά Του », πρόσθεσε.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Όλης της Ρωσίας τόνισε :"Πρέπει πραγματικά να γίνουμε διαφορετικοί και προσπαθώ να το πω τόσο δυνατά ώστε όλοι - πιστοί και μη πιστοί, τόσο ορθόδοξοι όσο και μη ορθόδοξοι, να με ακούσουν".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ