Πατριαρχεία

Αφορίστηκε από την Ρωσική Εκκλησία ο «Ρασπούτιν των Ουραλίων»

Σε αρκετά προηγούμενα άρθρα είχαμε αναλύσει την υπόθεση του πατέρα Σέργιου, ηγούμενου της Ρωσικής Εκκλησίας, που με τα κηρύγματά καλούσε σε αντίσταση κατά των αρχών κατά την περίοδο του κορονοϊού και πρόσφατα κατέλαβε μοναστήρι.

Στην συνέχεια της θλιβερής αυτής ιστορίας το εκκλησιαστικό δικαστήριο της Ρωσικής Ορθόδοξης Επικρατείας στο Εκατερίνμπουργκ, αποφάσισε να καταδικάσει και να αφορίσει τον “επαναστάτη” κληρικό. Ο π. Σέργιος είχε καταραστεί τους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς ηγέτες, οι οποίοι επέβαλαν προστατευτικά μέτρα από τον Covid-19, τον οποίο ο ίδιος ονόμασε «ψευδο-πανδημία», και πάνω απ 'όλα αρνείτο να αναγνωρίσει την εξουσία του πατριάρχη και των Ορθόδοξων επισκόπων.

Τον ονόμασαν «Ρασπούτιν των Ουραλίων», και ο αφορισμός κοινοποιήθηκε σε δημοσιογράφους από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, πατέρα Νικολάι Μάλετ, ενοριακό ιερέα του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας (βλ. Φωτογραφία).

Το διάταγμα δηλώνει ότι η καταδίκη του π.Σέργιου οφείλεται "στην παραβίαση του ιερατικού όρκου, των μοναστικών όρκων και πολλών κανόνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας", που αναφέρονται στο έγγραφο.Επιπλέον, ο πατέρας Νικολάι αποκάλυψε ότι στις δικαστικές συνεδριάσεις συζητήθηκαν επίσης πολλές μαρτυρίες που μιλούν για βία εναντίον παιδιών που εκπαιδεύονται στο έδαφος της γυναικείας μονής Sredneuralsky, την οποίας έχει “καταλάβει” προκειμένου τα παιδιά να «αποκτήσουν τον παράδεισο». Σύμφωνα με τις καταγγελίες τα παιδιά μαστιγώνονταν τακτικά και παρενοχλούνταν με διάφορες άλλες σωματικές τιμωρίες.

Ο Μητροπολίτης Εκατερίνμπουργκ υποσχέθηκε να "φέρει το μοναστήρι υπό τον έλεγχο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε πνεύμα ειρήνης και σε συμμόρφωση με τους κανονικούς νόμους"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ