Πατριαρχεία

Καταιγιστικές εξελίξεις! Ο ηγούμενος της Ρωσικής Εκκλησίας με τα κηρύγματά κατά του κορονοϊού κατέλαβε μοναστήρι

Πριν από λίγες ημέρες γράφαμε πως ξεκίνησε μια διοικητική υπόθεση για τη διάδοση εν γνώσει ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον κορονοϊό από τον ηγούμενο Sergiy από την περιοχή του Σβερντλόφσκ , ο οποίος κάλεσε τους πιστούς σε παραβίαση της αυτο-απομόνωσης και χαρακτήρισε τον κορονοϊό «ψευδο-πανδημία».

Πλην όμως οι εξελίξεις τους πρόλαβαν όλους! Σκάνδαλο ξέσπασε στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο εν λόγω ηγούμενος Sergius (Romanov), κατέλαβε το μοναστήρι στα Κεντρικά Ουράλια. Νωρίτερα, ο πατέρας Σέργιος, με απόφαση δικαστηρίου της εκκλησίας, απομακρύνθηκε από τη θέση του. Η απόφαση ελήφθη με βάση τα κηρύγματα του, στα οποία χαρακτήρισε τον κοροναϊό «ψευδο-πανδημία» και κάλεσε τους ενορίτες να βγουν έξω, «χωρίς φόβο της αστυνομίας και της ρωσικής φρουράς».

Ο πατέρας Σέργιος απέρριψε τις κατηγορίες του επισκοπικού δικαστηρίου και κατηγόρησε την ηγεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για αποστασία.

Ο ηγούμενος Sergiy Romanov είναι ένα πολύ διάσημο άτομο στην Ρωσική εκκλησία μας, έχοντας προκαλέσει και άλλες ταραχές στο παρελθόν.

Σχετικά με την κατάληψη του μοναστηριού η τοπική Επισκοπή δήλωσε: «Σημειώνουμε ότι η επισκοπή Εκατερίνεμπουργκ θα προτιμούσε να επιλύσει αυτήν την κατάσταση με ειρηνικό πνεύμα, με τη χριστιανική αγάπη και να τηρεί αυστηρά τους κανόνες της εκκλησίας».

"Δεν θα φύγω από εδώ. Αφήστε την αστυνομία και τη Ρωσική Φρουρά να έρθουν για μένα!" απαντάει ο ίδιος στην κάμερα.

Κατηγορείται πως έδιωξε από το μοναστήρι την ηγουμένη Βαρβάρα. Η επισκοπή του Εκατερίνμπουργκ υπενθύμισε ότι μετά την απαγόρευση, όλα τα μυστήρια που εκτελούνται από αυτόν θεωρούνται άκυρα. Ωστόσο, αυτό δεν σταματά τους υποστηρικτές του αντιφρονούντος.

"Το μοναστήρι ζει μια φυσιολογική ζωή, η κατάσταση είναι απολύτως ήρεμη", δήλωσε ένας από τους πλησιέστερους συνεργάτες του. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μοναστήρι είναι ανοιχτό στους πιστούς. Και οι Κοζάκοι που βρίσκονται ως δυνάμεις ασφαλείας απ΄έξω "κρατούν την τάξη" μόνο και δεν ενοχλούν κανέναν.

«Ήρθαν εδώ για να προσευχηθούν», διαβεβαιώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ