Πατριαρχεία

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Νέες δικαστικές περιπέτειες για την περιουσία και κόντρα με το κράτος του Ισραήλ


Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιερουσαλήμ έχει πολλές διαφωνίες με το κράτος του Ισραήλ σχετικά με τη γη που έχει στην κατοχή του.

Συγκεκριμένα στο νέο επεισόδιο του σήριαλ, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων άσκησε αγωγή εναντίον του Μουσείου Ein Yael και του Ιδρύματος της Ιερουσαλήμ στη νότια Ιερουσαλήμ, διεκδικώντας την κυριότητα της γης στην οποία βρίσκεται το μουσείο. 


Το μουσείο βρίσκεται κοντά στον Βιβλικό Ζωολογικό Κήπο της Ιερουσαλήμ με διάφορα αρχαιολογικά αξιοθέατα και εργαστήρια για παιδιά, αλλά το Πατριαρχείο λέει ότι ιδρύθηκε χωρίς τη γνώση του το 1990.

Η αγωγή, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Kol Ha'ir, ισχυρίζεται ότι το Πατριαρχείο συνειδητοποίησε ότι το μουσείο βρισκόταν στη γη του μόλις το 2015 και δήλωσε ''έκπληκτο που ο εναγόμενος έκανε χρήση της γης του και έβγαλε κέρδος έναντι του ενάγοντος με τη λειτουργία ενός μουσείου χωρίς την έγκρισή του.'' 


Στο μήνυμά του εναντίον του Ιδρύματος της Ιερουσαλήμ που συμμετείχε στην ίδρυση του μουσείου, το Πατριαρχείο ζητά από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ να απομακρύνει το υπαίθριο μουσείο Ein Yael από την τοποθεσία απαιτώντας νομικά έξοδα από το ίδρυμα. 


Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο  έχει πολλές διαφωνίες με το κράτος σχετικά με τη γη που έχει στην κατοχή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ