Πατριαρχεία
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσική Εκκλησία: Log out στα κοινωνικά δίκτυα την Σαρακοστή

Τις βασικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι πιστοί κατά την διάκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής έδωσαν οι εκπρόσωποι της ρωσικής εκκλησίας. Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Λεγκούντα, επικεφαλής του συνοδικού τμήματος για τις σχέσεις με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, η νηστεία στους ναούς πρέπει να είναι ένα παράδειγμα διαύγειας, συνεπώς ο εκπρόσωπος της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνέστησε στους πιστούς τη Σαρακοστή να απόσχουν εντελώς από το αλκοόλ.

"Τα τελευταία χρόνια, πολλοί άνθρωποι που έχουν το αλκοόλ στη ζωή τους έχουν αποφύγει πλήρως το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και προσωπικά πιστεύω ότι αυτή είναι μια πολύ καλή παράδοση. ..Το ίδιο και για τον εαυτό μου, αφού προσπαθούσα επίσης να το διατηρήσω κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής τα τελευταία χρόνια”.Υπενθύμισε ότι η εκκλησιαστική παράδοση επιτρέπει το κρασί κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής σε ορισμένες ημέρες, σε μικρές ποσότητες, ενώ στην παλιά Εκκλησία το κρασί, όταν καταναλωνόταν, αραιωνόταν συνήθως με νερό.

Ο ίδιος είπε ακόμη με αφορμή την διάρκεια της επερχόμενης πολυήμερης περιόδου. "Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας χώρος που μας καταβροχθίζει.Φαίνεται να λέτε - καλά, τώρα θα κοιτάξω την ταινία, θα διαβάσω τις κυριότερες ειδήσεις στα οποία έχω εγγραφεί, σίγουρα θα δημοσιεύσω κάτι στο Instagram - και τώρα έχουν περάσει δυόμισι ώρες, αλλά δεν κάνατε τίποτα ... Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας χρονοβόρος χώρος και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προσπαθήσουμε να πολεμήσουμε αυτό το χρονικό διάστημα".

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της επιτροπής μελέτης της Ρωσικής Εκκήσίας, Archpriest Maxim Kozlov, συνέστησε να ξοδέψουμε χρόνο για κοινωνικοποίηση με τους αγαπημένους.

Η νηστεία φέτος ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου και θα διαρκέσει επτά εβδομάδες - μέχρι το Πάσχα, που οι ορθόδοξοι πιστοί θα γιορτάσουν στις 19 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ