Πατριαρχεία

To όραμα του Πατριάρχη Γεωργίας για τον κοροναϊό

Ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας απευθύνθηκε στο ποίμνιό του κατά τη διάρκεια του κηρύγματος της Κυριακής, αποκαλύπτοντας ότι είχε το όραμα σύμφωνα με το οποίο ένα άτομο θα μπορούσε να νικήσει τον κοροναϊό.

Ο Πατριάρχης είπε ότι είδε έναν άνθρωπο με φλογερό χρώμα να κάθεται πάνω σε ένα άλογο, πέταξε πάνω από το κεφάλι του και εξαφανίστηκε. Τότε ένα παιδί τον πλησίασε, έσκυψε στο έδαφος, ανακατεψε το σάλιο του με το δάχτυλό του και σχημάτισε ένα σταυρό στο μέτωπό του. Αυτό, σύμφωνα με τον Πατριάρχη, ήταν ένα σημάδι ότι με τη βοήθεια του Κυρίου και του Σταυρού, ένα άτομο μπορεί να νικήσει αυτή την ασθένεια. Ο Πατριάρχης μίλησε στους πιστούς για τον κοροναϊό και τους παρηγορούσε, προτρέποντας τον καθένα να μην φοβάται, καθώς κάθε πρόσωπο θα αντιμετώπιζε αυτή τη δοκιμασία.

“Πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο να βρει έναν δρόμο που θα τον οδηγήσει στη βασιλεία των ουρανών! Πόσο δύσκολο είναι να γίνει διάκριση μεταξύ λευκού και μαύρου, καλού και κακού, αλλά αυτή είναι η ζωή! Η γήινη ζωή μας δόθηκε για να καταλάβουμε πού είναι μαύρο και πού είναι λευκό. Δίδουμε μεγάλη προσοχή σήμερα σε εκείνα τα γεγονότα που συνέβησαν σε όλο τον κόσμο σε σχέση με τον κοροναϊό. Είτε προέρχεται από τον Θεό είτε από το κακό, θέλω να σας πω ένα πράγμα ότι χωρίς τον Κύριο αυτό δεν θα συνέβαινε. Και με τη βοήθεια της προσευχής και της ευλογίας του Κυρίου, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την ασθένεια ", δήλωσε ο Πατριάρχης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να φοβάται και να χάσει το μυαλό του. Ο κ.Ηλίας εξ ονόματος της Γεωργιανής Εκκλησίας, ευχαρίστησε τους ιατρούς για το αφοσιωμένο έργο τους.

Μέχρι τις 2 Μαρτίου, εντοπίστηκαν προσβεβλημένοι από κοροναϊό στη Γεωργία τρεις άνθρωποι δύο άνδρες που επισκέφθηκαν το Ιράν, καθώς και μια νεαρή γυναίκα που ήρθε από την Ιταλία.

Ρωσική εκκλησία

Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μίλησαν για την απειλή της εξάπλωσης του κοροναϊού σε συνέντευξη Τύπου. Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος των Σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα Μ.Μ.Ε. Vladimir Legoyda σημείωσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν προγραμματιστεί αλλαγές στις συνήθεις πρακτικές της λειτουργικής και της προσευχής στις εκκλησίες σε σχέση με την έλευση του κοροναϊού. "Δεν υπάρχουν εντολές από την Ιεραρχία να αλλάξουν οι Λειτουργίες, και τα προσκυνήματα και οι επισκέψεις σε εκκλησίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Εκκλησίας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Σχέσεων με την Εκκλησία και την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, «Είναι σημαντικό για όλους μας να ακολουθήσουμε τις γενικές ιατρικές συστάσεις για την πρόληψη των ιογενών λοιμώξεων την άνοιξη - όσον αφορά την υγιεινή, την παρακολούθηση των συμπτωμάτων οξειών ιογενών λοιμώξεων και την έγκαιρη ιατρική φροντίδα».

Ο π.Μαξίμ Κοζλόφ, Πρόεδρος της Διδακτικής Επιτροπής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπογράμμισε με τη σειρά του ότι η Εκκλησία πιστεύει ότι ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω του μυστηρίου, αλλά η παρουσία ενός άρρωστου στην εκκλησία μπορεί να οδηγήσει στη νόσο άλλων ενορίτων.«Εμείς, ως ορθόδοξοι Χριστιανοί, σίγουρα πιστεύουμε ότι είναι αδύνατο να μολυνθούμε μέσω του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας, μέσω του σώματος και του αίματος του Χριστού. Ωστόσο, αυτή η πίστη δεν είναι αρκετά ευρεία ώστε να υποθέσει κανείς ότι οι Ορθόδοξοι πιστοί δεν επηρεάζονται από τις επιδημικές ασθένειες », δήλωσε ο Kozlov. Ο ίδιος επεσήμανε ότι "αν στέκεστε στον ίδιο χώρο του ναού με άλλο, άρρωστο, ανθρώπινο ον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρείτε τα πρότυπα υγιεινής και ότι κάποιος που δεν αισθάνεται άσχημα δεν πρέπει να σκεφτεί τους άλλους στην παρούσα κατάσταση ". Όσο για τον κλήρο, το καθήκον του, σύμφωνα με τον ιερέα, είναι να υπηρετεί στο θρόνο του Θεού σε κάθε περίπτωση.

 

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ