Πατριαρχεία
Ενημερώθηκε στις:

Σύναξη Αμμάν-Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν για Ουκρανία, Σκόπια, Μαυροβούνιο

Το ουκρανικό, το σκοπιανό αλλά και το εκκλησιαστικό ζήτημα του Μαυροβουνίου περιλαμβάνονται στο κοινό ανακοινωθέν της Σύναξης του Αμμάν.

Όπως δημοσίευσαν ρωσικά ΜΜΕ οι συμμετέχοντες στη συνάντηση στο Αμμάν υιοθέτησαν δήλωση σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία. “Μόνο η πανορθόδοξη συζήτηση μπορεί να επιλύσει το "Ουκρανικό ζήτημα", λέει το εγκριθέν ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση."Όσον αφορά την τρέχουσα εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν επίσης ότι ένας πανορθόδοξος διάλογος είναι απαραίτητος για θεραπεία και συμφιλίωση", αναφέρει το ανακοινωθέν.

Στη συνάντηση στο Αμμάν ασχολήθηκαν και με τις εκκλησίες των Σκοπίων (Βόρειας Μακεδονίας) και του Μαυροβουνίου. “Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση στο Αμμάν υποστήριξαν τις κανονικές εκκλησίες της Βόρειας Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου” , αυτό αναφέρεται στο ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση."Όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία, οι αντιπροσωπίες δήλωσαν ότι το θέμα αυτό πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου στο πλαίσιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και με πανορθόδοξη υποστήριξη", αναφέρει το έγγραφο. "Όσον αφορά το Μαυροβούνιο, οι αντιπροσωπείες κάλεσαν τις αρμόδιες αρχές να σεβαστούν και να υποστηρίξουν το θεμελιώδες δικαίωμα ιδιοκτησίας της περιουσίας, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της εκκλησίας", ανέφερε η σύσκεψη.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ