Πατριαρχεία

Καταπέλτης ο Σέρβος Πατριάρχης-Αιχμές για ΗΠΑ και Βατικανό

Για μια “μεγάλη δύναμη εξουσίας που ενορχηστρώνει τις αρχές του Μαυροβουνίου” έκανε λόγο ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος σύμφωνα με ανταπόκριση της Ένωσης Ορθόδοξων Δημοσιογράφων και με αντικείμενο όσα συμβαίνουν με τον νέο θρησκευτικό νόμο του Μαυροβουνίου.

“Οι αρχές του Μαυροβουνίου θέλουν να κυβερνούν την Εκκλησία και να την καταστρέφουν” σχολίασε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και επέστησε την προσοχή του κοινού.

 

“Μόνο ο Θεός μπορεί να προστατεύσει τα Ορθόδοξα ιερά του Μαυροβουνίου, γιατί πίσω από τους ώμους των αρχών της χώρας είναι μια μεγάλη εξωτερική δύναμη” είπε απευθυνόμενος στους πιστούς.

"Τα αδιάλυτα προβλήματα, όπως διδάσκουν οι Άγιοι Απόστολοι, πρέπει να αφεθούν στον Θεό, επειδή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που ο Θεός δεν μπορεί να λύσει. Και τα ιερά του Μαυροβουνίου μπορούν να προστατευθούν μόνο από το Θεό, επειδή πίσω από τις πλάτες των ηγετών του Μαυροβουνίου υπάρχει μια μεγάλη δελεαστική δύναμη και κάνουν μόνο τη δουλειά τους να καταστρέφουν και να χωρίζουν τους Σέρβους ", ανέφερε υπονοώντας σαφώς τις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της Σερβικής Εκκλησίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι εκείνοι που υιοθέτησαν τον αντι-εκκλησιαστικό νόμο «για την ελευθερία της θρησκείας και της πίστης και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων» άπλωσαν τα χέρια τους στα μεγάλα εθνικά ιερά.

Επέστησε την προσοχή του κοινού στο γεγονός ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο υποστηρίζεται όχι μόνο από άλλες Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά και από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

"Οι δυνάμεις μας μπορεί να είναι μικρές, αλλά οι προσευχές μας δεν είναι μικρές, επειδή αφήνουμε όλα τα προβλήματά μας στο Θεό. Και κανείς δεν έχει κερδίσει ποτέ τη μάχη ενάντια στο Θεό ", κατέληξε.

 

Χιλιάδες πολίτες σε πορεία προσευχής

 

Στο μεταξύ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Χιλιάδες κάτοικοι στο Ζέμουν και στο Νέο Βελιγράδι έλαβαν μέρος σε πομπή προσευχής και Λειτουργίας για την υποστήριξη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου.

 

Οι πιστοί μετά από τη Λειτουργία σε όλους τους ναούς στην παραδουνάβια πόλη Ζέμουν συγκεντρώθηκαν μαζί με τους κληρικούς στο πάρκο της πόλης, από όπου κατευθύνθηκαν προς το ναό του Αγίου Δημητρίου στο Νέο Βελιγράδι, εκεί συναντήθηκαν με άλλη πομπή πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στη διάρκεια της ημέρας.

 

Οι δρόμοι κατά μήκος της διαδρομής της θρησκευτικής πομπής έκλεισαν για την κυκλοφορία. Οι ιερείς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν επικεφαλής της πομπής που έφερε το σύνθημα «Δεν εκχωρούμε τα ιερά μας».

 

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ