Πατριαρχεία

Κωνσταντινούπολη: Τα τρία στοιχεία που καθιστούν «ύποπτη» τη διάρρηξη στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Πολλές υποψίες έχει προκαλέσει η διάρρηξη στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη, το βράδυ του Σαββάτου.

Τα στοιχεία που δημιουργούν πληθώρα ερωτηματικών, είναι δύο. Πρώτον, το γεγονός ότι οι μασκοφόροι διαρρήκτες έψαξαν το σπίτι ενδελεχώς και διέφυγαν δίχως να πάρουν κανένα αντικείμενο αξίας, ή κάποιο χρηματικό ποσό. Δεύτερον, το γεγονός ότι εισήλθαν στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη δίχως να τους αντιληφθεί κανείς, σε μία από τις πλέον προστατευόμενες περιοχές της Πόλης.

Το θέμα αποκάλυψε η ομογενειακή εφημερίδα Ανατολή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε, η διάρρηξη έγινε την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε σε κοινωνική εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Το συγκεκριμένο στοιχείο προσθέτει ένα επιπλέον ερώτημα. Πώς είχαν τόσο καλή ενημέρωση για το πρόγραμμα του κ. Βαρθολομαίου;

Η τουρκική αστυνομία ειδοποιήθηκε, έσπευσε στο σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη και πλέον αναζητά τους δράστες, καθώς και τα κίνητρα της διάρρηξης.

Το γεγονός ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς, η παραβίαση του οικιακού ασύλου του προκαλεί σοβαρή ανησυχία και οι τουρκικές αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση ενδελεχώς, ενώ δεν αποκλείεται κανένα σενάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ