Πατριαρχεία

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Βούλγαρος Πατριάρχης θα συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη το ζήτημα της σκοπιανής ψευδοΕκκλησίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίος, θα δεχτεί την Κυριακή τον Βούλγαρο Πατριάρχη, Νεόφυτο. Σύμφωνα με σκοπιανό δημοσίευμα, ο προκαθήμενος της βουλγαρικής Εκκλησίας θα «υπερασπιστεί» τη μη κανονική «Εκκλησία» των Σκοπίων, η οποία δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία. (Μέχρι και «μαϊμού» Εκκλησία έχουν οι Σκοπιανοί).

Ο Βούλγαρος Πατριάρχης θα συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, σύμφωνα πάντα με σκοπιανό δημοσίευμα, την απόφαση της Βουλγαρικής Εκκλησίας να υπερασπιστεί ενώπιον των άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών την Εκκλησία των Σκοπίων, που συστήνεται με την παράνομη ονομασία «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Οχρίδας».

Η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Οχρίδας» είναι η σχισματική Εκκλησία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας η οποία και προέκυψε από την διάσπαση των τριών νοτιότερων επαρχιών της Σερβικής Εκκλησίας, δηλαδή των μητροπόλεων Σκοπίων, Ζλετόβου-Στρωμνίτσας, Αχρίδας – Βιτωλίων, τον Οκτώβριο του 1958 και ως σήμερα δεν αναγνωρίζεται από καμιά άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ