Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αγιασμός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς

Παρέστησαν οι Πρυτανικές Αρχές, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Οδυσσέας Ζώρας, Καθηγητες και προσωπικό του Πανεπιστημίου. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Α.Α., Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης, ενώ τους υποδέχθηκαν ο Πρύτανης Καθ. Γεράσιμος Σιάσος και ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης, Αν. Καθ. Χρήστος Καραγιάννης, οι οποίοι ανέλαβαν σήμερα τα νέα τους καθήκοντα.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε Καθηγητές και προσωπικό για την πρόσκληση και ευχήθηκε δύναμη, υγεία και κουράγιο σε όλους. Κατόπιν, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στον όρο «Παιδεία» τονίζοντας πως είναι μία σπουδαία έννοια. H Παιδεία δεν αφορά μόνο στην ανατροφή του παιδιού ή στην εκπαίδευσή του, αλλά σχετίζεται και με την ανατροφή, το ήθος, την προσωπικότητά του, την πνευματική του καλλιέργεια, τις ανθρώπινες αξίες. Ο Αρχιεπίσκοπος, λοιπόν, έκανε λόγο για την άνωθεν Παιδεία και τις αρχές της.

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε την Πρυτανεία και τους καθηγητές να μην στενοχωριούνται όταν δέχονται επιθέσεις επισημαίνοντας ότι όλα τα καλά τις περισσότερες φορές δέχονται επιθετικότητα.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης κ. Σιάσος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αρχιεπίσκοπος τελεί τον αγιασμό για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Σημείωσε, επίσης, ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί φάρο της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία διακόσια χρόνια και υπογράμμισε ότι «οι προκλήσεις είναι πολλές και, σύμφωνα με τις συμβουλές σας, θα τις αντιμετωπίσουμε με ενότητα. Το Πανεπιστήμιο θα βρίσκεται στην αιχμή της προσφοράς της ελληνικής κοινωνίας».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...