Εκκλησία της Ελλάδος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος εφιστά την προσοχή από τον προσηλυτισμό (βίντεο)

Για μια ακόμη φορά χθές, από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στην Παναγίτσα Ελάτειας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών αναφέρθηκε σε μία πρωτοφανή αντιορθόδοξη και εμφανώς προσηλυτιστική δραστηριότητα, η οποία έχει λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, και μάλιστα κατά κανόνα σε μικρά χωριά τα οποία στερούνται εφημερίων ιερέων,  όπου με το πρόσχημα διανομής του εγκεκριμένου κειμένου της Καινής Διαθήκης, διανέμονται διάφορα έντυπα μιας νεοπροτεσταντικής ομάδος,   την οποία έχει καταδικάσει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στις 28 Ιουνίου 2022 η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της (http://www.imfth.gr/news_events/drastiriotita-neoprotestantikis-kiniseos-stin-periohi-mas) και απέστειλε σε όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το κάτωθι Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΝΕΟΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση  από την καθ΄ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για τη νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτε-σταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση». 

Πρόκειται για μια από τις εκατοντάδες αιρετικές ομάδες, που προέκυψαν ἀπό τίς πολλαπλές διασπάσεις τοῦ Προτεσταντισμού. Υπενθυμίζομε ότι η εν λόγῳ νεοπροτεσταντική οργάνωση, όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, θεωρεί τήν Ορθόδοξη Πίστη «πνευματικά δεσμά αιώνων». Παραλλήλως η ίδια κίνηση διατυπώνει ανιστόρητους και προσβλητικούς ισχυρισμούς σε πρόσφατη ενημερωτική της ανάρτηση στο διαδίκτυο. Μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα είναι ένα έθνος που το Ευαγγέλιο έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Το πνευματικό σκοτάδι και η απιστία κυριαρχούν».

          Η κίνηση αυτή προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακας εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 - 9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιουλίου 2022, στους νομούς Καρδίτσας, Άμφισσας καί Φθιώτιδας. Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

          Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία αγωνιζομένη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα Αυτής την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της και επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

 Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος 

Στην συνέχεια, στις 5 Ιουλίου, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, επανήλθε στο θέμα ενημερώνοντας υπεύθυνα και κατάλληλα το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας (http://www.imfth.gr/news_events/deltio-typoy-gia-tin-airetiki-drasi-mi-orthodoxis-omadas-sta-oria-toy-nomoy-fthiotidas), αλλά και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

Δελτίο Τύπου

για την αιρετική δράση μη ορθόδοξης ομάδας

στα όρια του νομού Φθιώτιδας

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στο πλαίσιο της πνευματικής και κανονικής της ευθύνης για το ορθόδοξο πλήρωμα της δικαιοδοσίας της, ενημερώνει για μια ακόμη φορά για την αντιδεοντολογική, προσηλυτιστική και αθέμιτη δράση μιας αμφιβόλου χριστιανικής ταυτότητας ομάδας, που κινείται τις τελευταίες ημέρες πόρτα-πόρτα και σπίτι-σπίτι, ιδίως σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά στα όρια του νομού μας.

Με το πρόσχημα της διανομής του ιερού βιβλίου της Καινής Διαθήκης διανέμουν προτεσταντικού χαρακτήρα υλικό, μη ορθόδοξα φυλλάδια, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον καλοδιάθετο αναγνώστη. 

Αυτή η ενέργεια καθίσταται ιδιαίτερα ύποπτη, από την στιγμή που η Μητρόπολη μας είχε ενημερώσει καλόπιστα, ακόμη και τους ίδιους τους υπευθύνους της εν λόγω ομάδας, για την επίσημη θέση της Ειδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είχε επισημανθεί εγγράφως και επισήμως ότι αυτή η δραστηριότητα δεν έχει  ούτε την έγκριση, ούτε την άδεια, ούτε την ευλογία της νόμιμης ορθόδοξης εκκλησιαστικής αρχής.

 Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι η δραστηριότητα αυτή έχει ξεκάθαρα εχθρικό προς την Ορθόδοξη Εκκλησία χαρακτήρα και επομένως τυγχάνει και ύποπτη και επιλήψιμη.

 Άραγε, αν υπήρχε καλή και αγαθή διάθεση, δεν θα μπορούσε να γίνει η διανομή της Καινής Διαθήκης μέσα από τις Ενορίες, τα Μοναστήρια και τα Πνευματικά Κέντρα της Εκκλησίας μας; 

Προς τι να κρεμιέται σε σακουλίτσες, σαν να είναι "αποφάγι", στις πόρτες στα σπίτια και τις αυλές; Αυτό και μόνο δείχνει ασέβεια και προς τον Λόγο του Θεού και προς τους ανθρώπους που απευθύνεται. 

Παρακαλούμε πολύ τους συμπολίτες μας να είναι υποψιασμένοι, ιδιαίτερα δε τα πιο ενεργά μέλη της Εκκλησίας μας και σας υπενθυμίζουμε και το ενημερωτικό και προειδοποιητικό δελτίο το οποίο εκδώσαμε στις 28 Ιουνίου, πριν από λίγες μέρες. 

Όσοι έχετε λάβει τέτοιο υλικό καλόν είναι να το παραδώσετε στην Ενορία ή στην  Μητρόπολη ή στους ιερείς σας, ώστε να πράξουμε τα δέοντα με τον πιο κατάλληλο και προσήκοντα τρόπο. 

Τέλος, ασφαλώς όσοι έχουμε ζωντανή και συνειδητή σχέση με την Εκκλησία μας και συνεπή ενοριακή ζωή δεν έχουμε λόγο ούτε να ταραχτούμε, ούτε να αναστατωθούμε,  αλλά μόνο να προσέχουμε. 

Οι καιροί πονηροί. 

Παρακολουθείστε στο παρακάτω video (https://www.youtube.com/watch?v=6F8yqdZGzbk)τα όσα ανέφερε κατά την χθεσινή Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών παρουσία μάλιστα του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Οικονόμου, του Βουλευτή κ. Θεμιστοκλέους Χειμάρα, της Δημάρχου Αμφικλείας-Ελατείας κ. Αθανασίας Στιβακτή και άλλων επισήμων. 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...