Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Σέβομαι τη γυναίκα αλλά έχω μάθει να μη "χαϊδεύω"»

Ο  Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης  μέσω του MEGA και της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!» έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα ακούστηκαν, όπως αποκαλύπτει το megatv.com

«Σέβομαι τη γυναίκα διότι είχα μάνα, 3 νύφες και 3 αδερφές. Και πάνω απ’ όλα, η μεγάλη μάνα μας, η Παναγία. Αλλά δεν μπορεί ένας αρχιερεύς να αφήνει ανεξέλεγκτο τον θόρυβο εκ μέρους των γυναικών την ώρα του μεγάλου Αγιασμού. Εκείνες φώναζαν, δεν κάνω διάκριση σε κανέναν. Αλλά τι δηλαδή; Θα χαϊδεύουμε την αμαρτία;», είπε ο μητροπολίτης και συμπλήρωσε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν έμαθα να χαϊδεύω στη ζωή μου. Δεν πρέπει να πω δυο κουβέντες στον λαό; Δεν  πρέπει να σχολιάζουμε ;” είπε λέγοντας ότι ακόμα και μετά τα όσα είπε οι γυναίκες δεν άκουγαν “Τίποτα αυτές να πέφτουν πάνω στην κολυμπήθρα και την εξέδρα”

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε σε «μένος» εναντίον του.

«Είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι με έχουν μανία εδώ από τον καιρό που με έστειλε η εκκλησία. Τι να κάνουμε; Δεν είναι η πρώτη φορά. Και την άλλη φορά πριν 4 μήνες, δε με έβγαλαν πάλι στα σάιτ; Διότι σχολίασα τη γυναικοκτονία. Δηλαδή η γυναίκα δεν είναι άνθρωπος; Ανθρωποκτονία έχουμε. Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ