Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος τηρεί σχολαστικά τα μέτρα για τον κορονοϊό

Ανακοίνωση σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία κατηγορούσαν την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος για τη μη τήρηση των μέτρων περί κορονοϊού κατά την επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, εξέδωσε η ίδια η Μητρόπολη με την οποία απαντάει στα όσα ακούγονται.

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

Πληροφορηθήκαμε ότι ένας τοπικός ιστότοπος, με αφορμή την εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως γενομένη ανακοίνωση, περί προσφάτου παρουσίας θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο Προσωπικό των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης δεν τηρούσε τα μέτρα και ποτέ δεν φορούσε προστατευτική μάσκα και προς απόδειξιν του ισχυρισμού του δημοσίευσε και κάποιες φωτογραφίες από την επίσκεψη της κυρίας Λίνας Μενδώνη-Υπουργού Πολιτισμού στον Ιερό Ναό της Πολιούχου μας αγίας Παρασκευής.

Απαντητικώς γνωρίζουμε τα εξής, ευχόμενοι και υπέρ της μετανοίας του αδικούντος τον Μητροπολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τοπική μας Εκκλησία τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα.

Στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους εργαζομένους και επισκέπτες, μηδέ του Μητροπολίτου εξαιρουμένου.

Στην είσοδο θερμομετρούνται οι πάντες και υπάρχει υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού.

Εφαρμόζεται εκ περιτροπής εργασία, τηρούνται αποστάσεις και όλα τα προβλεπόμενα για την προστασία της υγείας.

Έχουν σημαντικά περιορισθεί όλες οι συναντήσεις για την προστασία του κοινού.

Ο Μητροπολίτης, όπως και οι λοιποί, φορεί μάσκα παντού, εκτός από τις περιπτώσεις που εξαιρεί ο ίδιος ο Νόμος. Όταν δηλαδή είναι εντός του Ναού και επιτελεί τα λειτουργικά καθήκοντά του. Και αυτό ισχύει για όλους τους Ιερείς και τους ιεροψάλτες.

Στις επιλεκτικά δημοσιευθείσες σήμερα φωτογραφίες, δεν αναφέρει ο δημοσιογράφος, ότι τότε στους Εξωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας δεν ήταν υποχρεωτική, ούτε λέει φυσικά, όπως θα έκανε ο ερευνητής της αληθείας, ότι εντός του Ιερού Ναού ο Μητροπολίτης έπρεπε να μιλήσει και να ξεναγήσει την κυρία Υπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, στη συνέχεια ο Μητροπολίτης υποδέχθηκε στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως την κυρία Υπουργό και τότε φορούσε μάσκα, όπως και όταν μετά την συνόδευσε στα Γραφεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και στο Μουσείο της Αρέθουσας πάλι φορούσε μάσκα (βλ. σχετική φωτογραφία), ενώ επίσης φέροντας μάσκα επισκέφθηκε την κυρία Υπουργό την 1η Φεβρουαρίου 2021 στο Υπουργείο της, όπου υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος (βλ. σχετική φωτογραφία).

Ακόμη και τις ημέρες που λειτουργούσε στην Αγία Παρασκευή ή αλλού, κεκλεισμένων των θυρών, και συνεπώς δεν τον έβλεπε κανείς, επήγαινε στον Ναό και αναχωρούσε από αυτόν πάντα με μάσκα.

Ο Μητροπολίτης, επειδή δεν είναι αρνητής των μέτρων, έκαμε στις 18.2 και την πρώτη δόση του εμβολίου astra zeneka και συν Θεώ στις 8 Μαΐου έχει προγραμματίσει να κάνει την δεύτερη δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κλιμάκιο που έκαμε τα τεστ στους εργαζομένους δεν ήλθε τυχαία ούτε με δική του πρωτοβουλία. Το κάλεσε ο Ίδιος ο Μητροπολίτης, ακριβώς γιατί φέρεται με υπευθυνότητα, ενώ προηγούμενες φορές είχαν κάνει με δική τους πρωτοβουλία rapid test και μοριακό και οι εργαζόμενοι και ο Μητροπολίτης.

Ο κύριος Ιωάννης Γαϊτανάρος είναι ταμίας της Ιεράς Μητροπόλεως (και όχι γενικός κουμανταδόρος, όπως γράφει ο κατήγορός του) και λόγω του ήθους του, της εντίμου και διαφανούς διαχειρίσεως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Μητροπολίτου και ολοκλήρου του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, αλλά και του Ιερού Κλήρου, των Εκκλησιαστικών και άλλων Συμβουλίων. Ο ίδιος είναι αρνητικός στον κορωνοϊό μέχρι σήμερα.

Γράφει το ιστολόγιο, ότι ήταν θέμα χρόνου να κτυπήσει ο κορωνοϊός την Μητρόπολη, λες και το περίμενε με αγωνία! Θέλω να πιστεύω πως δεν το χάρηκε κιόλας.

Όμως και οι Ιερείς και ο Μητροπολίτης είναι άνθρωποι και συνεπώς δεν είναι άτρωτοι από ασθένειες, ακόμη και από τον θάνατο!

Ακόμη διερωτώμαι, υπάρχει χώρος άραγε που δεν επλήγη; Και όλοι οι ασθενήσαντες και οι αποβιώσαντες δεν τηρούσαν τα μέτρα και γι’ αυτό έπαθαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι τίποτε απόλυτο, γιατί έχουμε πολλά παραδείγματα περί του αντιθέτου.

Όποιος διαβάσει προσεκτικά το δημοσίευμα θα κατανοήσει αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη: Αίτια και αφορμές του πολέμου..... Υπάρχουν μάλιστα μάρτυρες, σχετικά με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, τις απαιτήσεις και τις ύβρεις και τις απειλές....

Τελειώνοντας, ο Σεβασμιώτατος εύχεται για την υγεία όλων, μη εξαιρουμένου και του αδικούντος αυτόν δημοσιογράφου και τονίζει, αυτό που λέει πάντα (για όλα τα αναφερόμενα υπάρχει πληθύς μαρτύρων!) ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ