Άγιο Όρος
Ενημερώθηκε στις:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Σκανδαλισμός στο Άγιο Όρος! Διπλωματικές πηγές στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Ετοιμάζουν απέλαση Ρώσων μοναχών

Νέες διαστάσεις αναμένεται να δώσει στις ελληνορωσικές σχέσεις η κυοφορούμενη απέλαση δώδεκα ελλήνων διπλωματών από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρωσία ως απάντηση στην προ καιρού απέλαση δώδεκα στελεχών της ρωσικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο Πενταπόσταγμα, η Μόσχα έχει ήδη έτοιμο κατάλογο με τα ονόματα δώδεκα Ελλήνων διπλωματών, έτοιμα να κηρυχθούν ανεπιθύμητα από τις ρωσικές αρχές και να απελαθούν ως αντίποινα για την κίνηση της Αθήνας.

https://www.youtube.com/watch?v=88TU3uCVRQ4

Ο λόγος για τον οποίο η Μόσχα δεν έχει προχωρήσει ακόμα είναι γιατί αναμένει να δει την εξέλιξη μιας ακόμα κίνησης από την ελληνική πλευρά, που αν συμβεί θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τις ελληνορωσικές σχέσεις και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το ήδη σοβαρό τραύμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διπλωματικές πηγές η Αθήνα φέρεται να εξετάζει μετά από εισήγηση ελληνορθόδοξων κύκλων στις ΗΠΑ, οι οποίοι μάλιστα επικαλούνται και σχετική εισήγηση-επιθυμία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την απέλαση Ρώσων μοναχών από το Άγιο Όρος.

Αν συμβεί αυτό η Μόσχα θα προχωρήσει άμεσα στην απέλαση των διπλωματών της ελληνικής πρεσβείας και όχι μόνο καθώς η ρωσική πλευρά θεωρεί το εκκλησιαστικό ζήτημα εξίσου σοβαρό.

Να θυμίσουμε πως το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε τονίσει στην ανακοίνωσή του πως: «Οι Ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή.»

Η Μαρία Ζαχάροβα είχε σχολιάσει σχετικά: «Στις 6 Απριλίου, δώδεκα διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν «persona non grata».

Πρόκειται περί αληθώς πρωτοφανούς βήματος για τις ρωσοελληνικές σχέσεις, το οποίο απλώς επιβεβαιώνει τον ζήλο των ελληνικών αρχών να ακολουθήσουν την πορεία απορρύθμισης της πολύπλευρης αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. Είναι λυπηρό ότι ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί αιώνων θυσιάζονται ξαφνικά για τη «διατλαντική αλληλεγγύη».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πραγματικός σκοπός των συντακτών της αβάσιμης απόφασης να εκδιώξουν τους υπαλλήλους μας από τη χώρα είναι να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Παρά το γεγονός ότι θέλουν να δυσφημήσουν τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο, να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στις διμερείς σχέσεις και να αφαιμάξουν τις διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι προοπτικώς αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα σε αποτυχία.

Οι συνέπειες μιας εχθρικής ενέργειας θα παραμένουν πλήρως στη συνείδηση της Αθήνας.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ