Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Σκάνδαλο! Λειτούργησαν γυναίκες σε καθολική εκκλησία στο Παρίσι

Η νέα υπόθεση που ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας αναφέρεται στο La Croix. Αφορά στην οργάνωση, την Κυριακή 3 Απριλίου, μιας «περιεκτικής λειτουργίας» στην ενορία του Saint-Pierre de Montrouge.

Ήταν αρχικά στα κοινωνικά δίκτυα που ξέσπασαν οι συζητήσεις, λίγες μέρες μετά το συμβάν. Η αφίσα που το προώθησε, που ανακαλύφθηκε από αρκετούς χρήστες του Διαδικτύου, συγκέντρωσε γρήγορα τα πυρά της κριτικής.

Η χρήση του όρου «God.e» συζητήθηκε ιδιαίτερα, όπως και η ανακοίνωση για την ανάγνωση του Ευαγγελίου και τον σχολιασμό του από μια γυναίκα.

Σύμφωνα με το La Croix , επιπλέον όλα τα αναγνώσματα, οι ψαλμοί και η καθολική προσευχή, διαβάστηκαν επίσης από λαϊκή γυναίκα. Ωστόσο, υπενθυμίζει η Καθολική εφημερίδα, πως ο κανονικός νόμος επιφυλάσσει αυτή τη λειτουργία μόνο για χειροτονημένους ρωμαιοκαθολικούς λειτουργούς.

Επιπλέον, και ακόμη σύμφωνα με τον La Croix, είχαν προσκληθεί προτεστάντες θεολόγοι και μια γυναίκα ραβίνος.

Σύμφωνα με το La Croix , στην σκανδαλώδη αυτή λειτουργία συγκεντρώθηκαν γύρω στα σαράντα άτομα. Ο τοπικός ιερέας αντέδρασε σε ένα σύντομο δελτίο τύπου, εκφράζοντας τη λύπη του που δεν ενημερώθηκε για τη διοργάνωση μιας τέτοιας γιορτής. «Η επισκοπή του Παρισιού και ο ιερέας της ενορίας του Saint-Pierre de Montrouge δεν μπορούν παρά να μετανιώσουν για αυτήν την πρωτοβουλία» , σημειώνει το δελτίο τύπου.

Ωστόσο, οι διοργανωτές αυτής της «περιεκτικής λειτουργίας», μέλη του συλλογικού Φεμινισμού στην Εκκλησία, ισχυρίζονται ότι είχαν ειδοποιήσει τον ιερέα, στέλνοντας την αφίσα σε μια λίστα 250 ατόμων στην οποία είναι μέλος. Ισχυρίζονται ότι κάνουν το ίδιο πριν από κάθε μηνιαία τους συνάντηση. Από την πλευρά του, ο πατέρας Branchu – ιερέας της ενορίας του Saint-Pierre-de-Montrouge – εκφράζει τη λύπη του για μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε σε «πνεύμα πρόκλησης και απαίτησης» και προσθέτει ότι η οργάνωση μιας τέτοιας λειτουργίας βασίζεται σε μια «διπλή άγνοια» : άγνοια του «τι είναι ένας άντρας και μια γυναίκα, οι διαφορές τους και οι συμπληρωματικότητες τους» και η θεολογική άγνοια για το «τι είναι η Λειτουργία» .

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε ιστορικό άνοιγμα στο γυναικείο φύλο και στους λαϊκούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν σταματούν πουθενά! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στις μάχες ως μισθοφόροι-40.000 Ρώσοι ξεχύνονται να καταλάβουν το Κουπιάνσκ (βίντεο)

Μήπως ο “μυστηριώδης” έως τώρα θάνατος του Ναβάλνι ήταν μήνυμα του Κρεμλίνου στην δύση για πιθανή δράση του ΝΑΤΟ στην...