Εκκλησία

Νέα καμώματα σκάνδαλο από την Φινλανδική Εκκλησία! Θέλουν να φτιάξουν Θεία Κοινωνία χωρίς γλουτένη!

Έξι χρόνια (σχεδόν 7 για την ακρίβεια) έχουν συμπληρωθεί από την απαράδεκτη κίνηση του Μητροπολίτη Ελσίνκι να συλλειτουργήσει με γυναίκα επίσκοπο και το Φανάρι συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα!

Τώρα η Εκκλησία της Φινλανδίας, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προέβη σε ακόμη μια σκανδαλώδη απαίτηση! 

Το Επισκοπικό Συμβούλιο της Φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνεδρίασε στις 13 Οκτωβρίου στο Ελσίνκι υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ελσίνκι και πάσης Φινλανδίας Λέοντος, συζητώντας, μεταξύ άλλων, το θέμα των ατόμων που πάσχουν από την νόσο κοιλιοκάκη και που λαμβάνουν Θεία Κοινωνία. .

Οι Ιεράρχες συζήτησαν προηγουμένως το θέμα τον Φεβρουάριο και έδωσαν οδηγίες στον π. Ιωάννη Λαμπρόπουλο να μελετήσει τη στάση και την πρακτική της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Όσοι πάσχουν από κοιλιοκάκη δεν μπορούν να κοινωνήσουν με το Σώμα του Χριστού στην Ευχαριστία λόγω της δυσανεξίας τους στην πρωτεΐνη του σιταριού. Όσοι πάσχουν από μια οξεία μορφή δεν μπορούν ούτε να κοινωνήσουν το Αίμα του Χριστού, γιατί θα μπορούσε επίσης να περιέχει σωματίδια αλεύρου σίτου», έγραψε η Φινλανδική Εκκλησία στην έκθεσή της τον Φεβρουάριο.

Στην παρουσίασή του στη σύνοδο νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Λέων ανέφερε ότι έχοντας μελετήσει το θέμα, ο π. Ιωάννης ανέφερε ότι η Ελλαδική Εκκλησία δεν έχει ανεπτυγμένη θέση επί του θέματος. Ο επί θεμάτων βιοηθικής Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος του είπε ότι είναι κανονικό θέμα και ότι απαιτεί προσφυγή στο Κανονικό Τμήμα της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείο.

Έτσι, ο κ.Λέων θα προσφύγει στην Κωνσταντινούπολη για επίλυση του θέματος.

Δεν είναι πάντως που Ιεράρχης του Φαναρίου έχει αναφερθεί στο θέμα στο παρελθόν.

Την 1η Μαΐου 2018, ο Μητροπολίτης Ντένβερ Ησαΐας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής εξέδωσε εγκύκλιο προς τους ιερείς και τους ενορίτες του αφού άκουσε μια σειρά περιπτώσεων όπου άνθρωποι πλησίαζαν το δισκοπότηρο και ζητούσαν να τους κοινωνήσουν μόνο το αίμα του Χριστού, πιστεύοντας ότι το Σώμα θα τους βλάψει.

Ανέφερε:

"Αν υπάρχουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί στις ενορίες μας που πιστεύουν ότι, αφού το Άγιο Πνεύμα καθαγιάσει τον Άρτο και τον Οίνο κατά τη Θεία Λειτουργία, τα δώρα είναι ακόμα ψωμί και κρασί, δεν πρέπει να λάβουν ποτέ ξανά το θείο Σώμα και Αίμα, μέχρι να πιστέψουν ότι το ιερό μυστήριο του ίδιου του Κυρίου μας είναι η πνευματική Του παρουσία, δηλαδή και το Σώμα Του και το Αίμα Του.

Και, εάν οι οδηγίες του γιατρού προς αυτούς για τη μη κατανάλωση του Σώματος (ψωμιού) λόγω των ιατρικών γνώσεων του γιατρού θεωρούνται πιο σημαντικές από τη Θεία Ευχαριστία, τότε δεν πρέπει να λάβουν τη Θεία Ευχαριστία του Κυρίου, εκτός εάν ή μέχρι να πιστέψουν ότι ο Δημιουργός όλων έχει περισσότερες γνώσεις σχετικά με την αιώνια ζωή από όλη την ιατρική επιστήμη αυτού του ξεπεσμένου κόσμου".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...