Εκκλησία

Ρ/Καθολικός Επίσκοπος: Ευλογώ ομοφυλοφιλικά ζευγάρια, δεν είναι γάμος

Μεγάλη συζήτηση στους κόλπους των Ρ/Καθολικών έχει προκαλέσει ο επίσκοπος του Άουγκσμπουργκ Bertram Meier ο οποίος δήλωσε ανοιχτός να ευλογεί τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο Bayerischer Rundfunk. Ταυτόχρονα διέψευσε για τους ισχυρισμούς ότι έλαβε αυτή τη στάση "κατά της Ρώμης".

"Ποτέ δεν αρνούμαι μια ευλογία για τους ανθρώπους που έρχονται σε μένα, για να είναι ευλογημένοι", δήλωσε ο Meier το βράδυ της Τετάρτης στο "Münchner Runde" του Bayerischer Rundfunk (BR) όταν ρωτήθηκε αν θα ευλογούσε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Εάν κάποιοι άνθρωποι μου έλεγαν ότι ήθελαν να ζήσουν με αξίες όπως η πίστη και η δέσμευση, τότε θα τους έδινα την ευλογία μου. «Δεν πρέπει να αρνηθούμε σε κανέναν έναν καλό λόγο από το στόμα του Θεού», είπε ο Επίσκοπος.

Ταυτόχρονα, ο Meier διευκρίνισε ότι η ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ζήτημα γάμου και πως δεν θα “αγκάλιαζε” ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Μέιερ τέλος υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι των κατηγοριών πως η στάση του καταφέρεται "προφανώς εναντίον της Ρώμης" . “Είμαι επίσκοπος που έχει σπουδάσει και εργαστεί στη Ρώμη” είπε αντιδρώντας σε όσα του καταλογίζουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ