Εκκλησία

Πολιτικές ισορροπίες πίσω από την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στο Φανάρι

Πριν από δύο μέρες γράφαμε για την ανησυχία στην Ουκρανία για τις γέφυρες Ζελένσκι-Βαρθολομαίου

Τώρα, κύκλοι από το περιβάλλον του Ουκρανού προέδρου διαρρέουν πως η επίσημη επίσκεψη του Vladimir Zelensky στο Φανάρι έπρεπε να αποδείξει στη Δύση ότι "παραμένει πιστός στην προηγούμενη πορεία".

Οι Αμερικανοί από την αρχή έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για τη δημιουργία της νέας ουκρανικής εκκλησίας (OCU), σε σημείο...παρεξηγήσεως,  και τώρα υπάρχει ένταση μεταξύ του Προέδρου της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι και της Δύσης. Έτσι, μια πηγή κοντά στο περιβάλλον του προέδρου σχολίασε στο Strana.ua. τους λόγους της επίσκεψης του Ζελένσκι στο Φανάρι στις 16 Οκτωβρίου.

«Τώρα υπάρχει ένταση μεταξύ του Ζελένσκι και της Δύσης σχετικά με την κατάσταση με δομές κατά της διαφθοράς και άλλους διαύλους δυτικών δομών όπως η αναπληρωώτρια πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας κα Rozhkova», αναφέρει το σχόλιο. «Οι ΗΠΑ και η ΕΕ υποψιάστηκαν ότι η ομάδα του προέδρου θέλει να πραγματοποιήσει μια πλήρη αλλαγή στην ηγεσία της NABU και της SAP, για να απολύσει την Ροζκόβα για κάποιο λόγο, ως μέρος κάποιου μεγάλου προγράμματος της στροφής της Ουκρανίας προς τη Ρωσία».

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι τέτοιες φήμες και υποψίες «τροφοδοτούνται ενεργά από πολλούς εχθρούς του Zelensky εντός της χώρας» και πρώτα απ 'όλα απ΄τον Petro Poroshenko.

«Επομένως, για να τις διαλύσει, ο Πρόεδρος προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να αποδείξει ότι παραμένει πιστός στην προηγούμενη πορεία. Η απόλυση της Ροζκόβα αναβλήθηκε. Και μια επίσκεψη στο Βαρθολομαίο προέρχεται από την ίδια γραμμή αφού οι Αμερικανοί αρχικά συμμετείχαν ενεργά στο έργο για τη δημιουργία της OCU», εξήγησε η πηγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ