Εκκλησία

Ανησυχία στην Ουκρανία για τις γέφυρες Ζελένσκι-Βαρθολομαίου

Όπως γράψαμε και χθες, λίγες μέρες μετά την επέτειο 2 ετών από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην νέα ουκρανική εκκλησία, στο Φανάρι βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι για επίσημη επίσκεψη.

Αναλύοντας την συνάντηση των δύο ανδρών κάποιοι σπεύδουν να μιλήσουν για επιστροφή στην εποχή Ποροσένκο όσον αφορά το μέγιστο ζήτημα της νέας ουκρανικής εκκλησίας.

Ιδιαιτέρως δε μετά και το ενδεχόμενο που ακούγεται ολοένα και πιο έντονα κα ισύμφωνα με το οποίο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μπορεί να επισκεφθεί την Ουκρανία την Ημέρα της Ανεξαρτησίας το 2021.

Η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου: "Ο Πατριάρχης σημείωσε ότι θα χαρεί να επισκεφτεί την Ουκρανία όταν σταθεροποιηθεί η επιδημία. Τα δύο μέρη θεώρησαν την 30ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας ως πιθανή ημερομηνία για την επίσκεψη". "Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχετε κάνει και κάνετε για την Ουκρανία. Αυτή η υποστήριξη στην πορεία προς την ειρήνη είναι σημαντική για εμάς. Η Ουκρανία είναι θερμή και φιλόξενη. Όλοι θα χαρούμε πολύ να σας δούμε, αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη για την Ουκρανία", δήλωσε ο Zelensky.

 

Ο εκπρόσωπος της κανονικής εκκλησίας σχολιάζει τη συνάντηση Zelensky-Βαρθολομαίου

 

Η συνάντηση του Προέδρου της Ουκρανίας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την εκτίμηση προς τον Β. Ζελένσκι, καθώς και την πολιτική του δύναμη. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας (UOC), πρωτοπρεσβύτερο Νικολάι Ντανίλιβιτς, σε τηλεοπτικό του κανάλι ως μιας πρώτη αντίδραση.

Ο εκπρόσωπος της UOC πιστεύει ότι το ίδιο το γεγονός της σημερινής συνάντησης μεταξύ του Προέδρου Ζελένσκι και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά του, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προσωπική εκτίμηση του Προέδρου και του κόμματός του.

Σημείωσε ότι "οι πιστοί της UOC, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ψήφισαν τον V. Zelensky το 2019, ήταν πολύ επιφυλακτικοί για αυτήν τη συνάντηση." Αυτό μπορεί να αποθαρρύνει περαιτέρω τους ανθρώπους να υποστηρίξουν το κόμμα στις επόμενες εκλογές, λέει.

«Οι άνθρωποι φοβούνται ότι η πολιτική και η ιδεολογία του Poroshenko θα επιστρέψουν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η ελληνογαλλική συμφωνία είναι κολοσσιαίας σημασίας και αλλάζει το status quo σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο-Τα "δώρα" των νέων [email protected]

To ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκρυπτογραφεί σε πρωτότυπη ανάλυση την σημασία της νέας Ελληνογαλλικής Στρατηγικής Αμυντικής...