Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Θεία Κοινωνία-μάσκες: Χρειάζεται προσοχή αλλά η πολεμική κατά της Εκκλησίας πουλάει

O Έλληνας έχει ένα μεγάλο ελάττωμα το οποίο συνοψίζεται σε μια φράση όταν πιαστεί “κλέβοντας οπώρας” : “Γιατί πιάνεις εμένα και όχι αυτόν;” δείχνοντας τον διπλανό του...

Ο Έλληνας νομίζει πως οι πάντες τον αδικούν σκοπίμως. Θα βάλει το κράνος της μηχανής στο μπράτσο, αλλά όταν του κόψει κλήση η Τροχαία θα κλαίγεται. Θα χτίσει παράνομα μέσα στο δάσος κι όταν η φύση τον εκδικηθεί θα πάρει το ύφος του Βασιλάκη Καϊλά. Και άλλα πολλά παραδείγματα...

Ο Έλληνας αδυνατεί να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και αναζητάει πάντα-μα πάντα-άλλους φταίχτες. Από την πολιτική μέχρι την καθημερινότητά του και εσχάτως και την υγεία του.

Το γαϊτανάκι που έχει πάρει τρελές στροφές πάλι τις τελευταίες μέρες και αφορά στο αν τηρεί η Εκκλησία τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό, ενώ άλλοι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς και κλάδοι πλήττονται από αυτά, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Καταρχάς οι μισοί Μητροπολίτες είναι υπερ της μάσκας (Δειτε εδω, εδω) και οι άλλοι μισοί έχουν διαφορετικές τοποθετήσεις τις οποίες καταθέτουν εμμέσως ή αμέσως (Διαβάστε εδώ εδω εδω εδώ)

 

Πολλοί “ευσεβείς Χριστιανοί” τα έβαλαν πρόσφατα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς γιατί σε συνέντευξή του είπε πως η μάσκα δεν είναι κάτι το μεμπτό . Και την περασμένη άνοιξη ο ίδιος -κατά τα άλλα λαλίστατος Ιεράρχης -είχε δηλώσει πως σέβεται την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας της εκκλησίας, οπότε η θέση του δεν έχει διαφοροποιηθεί κατ΄ουσίαν.
 

Τουλάχιστον όσον αφορά στην Θεία Κοινωνία δεν έχουμε φτάσει σε επίπεδο Καναδά που οι υπεύθυνοι νίπτουν τα χείρας τους...

Εδώ οι Ιεράρχες συμφωνούν πως με την Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδονται ασθένειες, άλλωστε είναι και η επίσημη θέση της διοικούσης Εκκλησίας.  Στον μη πιστό όμως όταν του λες πως μέσα στην Εκκλησία μπορεί να διαδοθεί η ασθένεια αλλά με την Θεία Κοινωνία δεν γίνεται, του μοιάζει ειρωνικό και υποκριτικό.

Τελευταία παρέμβαση για την Θεία Κοινωνία ήταν αυτή του Μητροπολίτη Κισάμου Αμφιλόχιου ο οποίος χθες τόνισε πως κάποιοι “με τρόπο μανιακό και εμμονικό, επιχειρηματολογούν και επιμένουν ότι η Θεία Κοινωνία και ο τρόπος μετάδοσης Της, καθίσταται αιτία ασθενειών”. Χαρακτήρισε δε την θέση αυτή: “Ύβρη- βλασφημία”. “Και εάν κάποιοι από εμάς δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε ας πάψουμε, επιτέλους, να πολεμούμε και να λοιδορούμε τα ιερά και τα όσια καθώς, «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν»” κατέληξε

Και σε αυτήν την κουβέντα εστιάζεται και όλο το νόημα της ευρύτερης κόντρας των τελευταίων ημερών. Προφανώς και για τον εξωτερικό παρατηρητή υπάρχει υγειονομικό θέμα με τον τρόπο που κοινωνούν οι πιστοί, αλλά είναι σαφές πως τεχνηέντως κάποιοι το έχουν μεγαλοποιήσει γιατί η πολεμική κατά της Εκκλησίας πουλάει!!

Όταν βλέπει κανείς ακόμη και πολιτικούς της ιδίας παράταξης να “καβγαδίζουν” μεταξύ τους για το ποιος την έχει μεγαλύτερη...την ευσέβεια και την θρησκευτική συνείδηση, όπως έκαναν Χαρδαλιάς-Κουμουτσάκος, αντιλαμβάνεται το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του Χριστεπώνυμου πλήθους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ