Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Βηρυτός: Σαν από θαύμα το ιερό Ορθόδοξης Εκκλησίας έμεινε ανέπαφο από την έκρηξη

Το ιερό της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στη Βηρυτό έμεινε σχεδόν ανέπαφο από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου, παρά τις σοβαρές ζημιές στο κύριο μέρος του ναού, ανέφερε το BBC .

Ο ιερέας Γιουίλ Νάσιφ μόλις έφυγε από την εκκλησία και μετέφερε τα παιδιά του στο σπίτι όταν έγινε η έκρηξη. Άφησε τα παιδιά στο σπίτι και επέστρεψε στην εκκλησία, όπου βρήκε εικόνα καταστροφής, διάσπαρτα παγκάκια, εικόνες, σπασμένα γυαλιά. «Όταν μπήκα στο ιερό, με εξέπληξε - τα πάντα παρέμειναν ανέπαφα - ο Ιερός Δίσκος, το Ευαγγέλιο, ούτε η λάμπα δεν έπεσε… τα λείψανα των αγίων, ακόμη και τα ποτήρια δεν έσπασαν», λέει ο ιερέας.

Βιντεοσκοπημένα βίντεο από κάμερες παρακολούθησης δείχνουν πώς το κύμα από την έκρηξη καταστρέφει τις πόρτες του ναού, αλλά στο ιερό, παρά τα σύννεφα της σκόνης, όλα παραμένουν στη θέση τους και η λάμπα συνεχίζει να καίει.

«Πες με αφελή, αλλά νομίζω ότι είναι απίστευτο. Ένιωσα ότι αυτό είναι ένα μήνυμα από τον Θεό, ο οποίος μας λέει: «Θα είμαι μαζί σας», λέει ο ιερέας. “Σε περιόδους κρίσης, ψάχνουμε σημάδια, ψάχνουμε φως στο σκοτάδι. Ένιωσα ότι ήταν ένα σημάδι. Χρειαζόμαστε προσευχές, όχι μόνο για την εκκλησία μας, για κάθε πολίτη του Λιβάνου, είμαστε όλοι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς! "

Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στην αρχαία χριστιανική περιοχή της Βηρυτού, Ashrafiya., λίγο περισσότερο από ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι της Βηρυτού, όπου σημειώθηκε η έκρηξη στις 4 Αυγούστου.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ