Εκκλησία

Η θρησκευτική ελευθερία κινδυνεύει - Με πρόσχημα τον κορονοϊό ''μαστιγώνουν'' την Χριστιανοσύνη

Δεν υπάρχει πλέον κανείς που να μην πιστεύει πως το Coronavirus είναι απλώς η δικαιολογία. Η δίωξη του Χριστιανισμού έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Τα πρώτα ακραία φαινόμενα φάνηκαν και στην χώρα μας με την περίπτωση του Μητροπολίτη Κερκύρας, ο οποίος έστειλε και μια αυστηρή επιστολή στην υπουργό Παιδείας λέγοντας πως ποινικοποιήθηκε η Θεία Ευχαριστία.

Υπενθυμίζεται πως τον Έλληνα Μητροπολίτη στήριξε και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Αν και στην Ρωσία είχαμε την πρώτη “καμπάνα” σε ιερέα που έσπασε με πομπή την καραντίνα ανήμερα το Πάσχα.

Τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν διεθνώς. Στην Ισπανία για παράδειγμα είχαμε παρέμβαση από την υπουργό González Laya σχετικά με τα μέτρα για την Θεία Ευχαριστία των Ρ/Καθολικών.

Ο κορονοϊός ως δικαιολογία για την βεβήλωση της θείας Ευχαριστίας, χωρίς την οποία, ας μην ξεχνάμε, η θρησκεία μας, εγγενώς μυστηριακή, δεν μπορεί να υπάρχει, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Και έχει να κάνει με το ότι η κοσμική πολιτική συνίσταται στην απαγόρευση ενός ανθρώπου να λέει ότι ο Χριστιανισμός είναι η αληθινή θρησκεία.

Η σημερινή Υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου της Ισπανίας, Αράντσα Γκονζάλες Λάγια την Πέμπτη το βράδυ, κατά την εμφάνισή της στα ΜΜΕ, ερωτήθηκε γιατί η αστυνομία βεβηλώνει την Ευχαριστία - κάθε φορά όλο και πιο άγρια ​​- σε όλη την Ισπανία με το αηδιαστικό σθένος που φαίνεται σε αυτό το βίντεο.

 

Η εξήγησή της ήταν πως : το Κογκρέσο το ενέκρινε... Το περιστατικό προέκυψε μάλιστα από την δημοτική αστυνομία της Μαδρίτης, αν και στην Ισπανία είναι η Εθνική Αστυνομία και η Αστυνομική Φρουρά, που εξαρτώνται από την κυβέρνηση του Σάντσες.

Το θέμα είναι λοιπόν για ποιο λόγο η αστυνομία διακόπτει την Θεία Ευχαριστία με την αλαζονεία που βλέπουμε στο βίντεο ενώ η θρησκευτική ελευθερία - ελευθερία λατρείας -είναι ένα δικαίωμα που περιλαμβάνεται στο Σύνταγμα και οι λειτουργικές εκδηλώσεις εκπληρώνουν τους κανόνες «κοινωνικής απόστασης»

Παρεμπιπτόντως, αυτό το ερώτημα απευθύνεται και στον δήμαρχο Μαδρίτης José Luis Martínez-Almeida , μέλος του Λαϊκού Κόμματος και πρώην μαθητή της αυστηρής καθολικής σχολής Opus Dei, Retamar .

Όπως εδώ έτσι και στην Ισπανία οι κανονισμοί της κατάστασης συναγερμού δεν απαγορεύουν την Θεία Λειτουργία, αλλά χρησιμοποιούν την “παγίδα” κατά την οποία η κατάσταση συναγερμού απαγορεύει την ελεύθερη κυκλοφορία η οποία, με τη σειρά της, απαγορεύει την έξοδο από το σπίτι εκτός από το να πάει κανείς στο σούπερ μάρκετ αλλά όχι στην Εκκλησία.

“Η θρησκευτική ελευθερία, δηλαδή η ελευθερία λατρείας για το 67% του ισπανικού πληθυσμού, ο οποίος ομολογεί ότι είναι καθολικός, κινδυνεύει σοβαρά στην Ισπανία επειδή ο Pedro Sánchez, ο πρωθυπουργός, όπως και άλλες αρχές, όπως ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Martínez Almeida , βεβηλώνουν την Ευχαριστία. Καθολικοί, επαναστάτες! Αυτό θα επιλυθεί μόνο όταν ένας επίσκοπος, δεκάδες ιερείς και εκατοντάδες απλοί άνθρωποι, εισέλθουν στη φυλακή. Και η υπουργός González Laya συμπεριφέρεται με τον κυνισμό που χαρακτηρίζει μια Χριστοφοβική Κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τον κορονοϊό ως δικαιολογία για τον τερματισμό της Εκκλησίας: το Κογκρέσο το ενέκρινε, είναι αλήθεια, αλλά αυτό είναι μισή αλήθεια και μεγάλο ψέμα” αναφέρει σε ανάλυσή του το ιστολόγιο Hispanidad .

Στην Ελλάδα στο μεταξύ ακούμε τόσες μέρες για το πότε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, τα εμπορικά καταστήματα, οι παραλίες κλπ αλλά για τις εκκλησίες πότε θα ανοίξουν ούτε φωνή ούτε ακρόαση!!

Στην δε Κύπρο είχαμε και την εξωφρενική δήλωση να ανοίξουν οι εκκλησίες Δεκέμβριο!!

Ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, φιλοξενούμενος στον Active και την εκπομπή «Ατζέντα»απάντησε αναφέροντας ότι «εγώ θα έλεγα παραλίες τον Ιούνιο και εκκλησίες τον Δεκέμβρη».

Και δεν βλέπουμε και την Ελλαδική Εκκλησία να ανησυχεί που το μόνο που δεν ακούγεται από επισημα χείλη είναι το πότε θα ανοίξουν οι εκκλησίες.... 

Στην δε Ιταλία ένα βίντεο κυκλοφορεί που δείχνει ότι ένας ένοπλος αστυνομικός διακόπτει απότομα τη λειτουργία σε μια μικρή βόρεια ιταλική πόλη στην περιοχή της Λομβαρδίας, διατάζοντας τον ιερέα να σταματήσει αμέσως τον εορτασμό και να αποδεσμεύσει τους παρευρισκόμενους. Ο ιερέας αρνείται και συνεχίζει, λέγοντας στον καραμπινιέρο ότι έχει μόνο 13 παρευρισκόμενους σε απόσταση μεταξύ τους και ο καθένας φοράει μάσκα. Στον ιερέα θα επιβληθεί αργότερα πρόστιμο 680 ευρώ και κάθε συμμετέχων έφαγε "καμπάνα" 280 ευρώ.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...