Πατριαρχεία

Ρωσία: “Καμπάνα” σε ιερέα που έσπασε με πομπή την καραντίνα ανήμερα το Πάσχα

Δικαστήριο στην Αγία Πετρούπολη επέβαλε πρόστιμο στον π. Artyom Skripkin 10.000 ρούβλια, αφού τον έκρινε ένοχο για τη διοργάνωση μιας ιερής πομπής στην κεντρική λεωφόρο Nevsky.

Στις 19 Απριλίου, την ημέρα του Πάσχα, μεταξύ 12:18 μ.μ. και 12:30 μ.μ., ο Skripkin, παραβιάζοντας την απαγόρευση δημοσίων συγκεντρώσεων που σχετίζεται με τον κορονοϊό, προέτρεψε τους πολίτες "για συμμετοχή σε μαζική ταυτόχρονη συγκέντρωση και κυκλοφορία σε δημόσιο χώρο", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου για τα δικαστήρια της πόλης. Ο ιερέας και άλλοι τουλάχιστον 15 συμμετέχοντες μετακινήθηκαν από το νούμερο 2 στην οδό Dumskaya προς τον αριθμό 35 στη λεωφόρο Nevsky, παραβιάζοντας έτσι τη δημόσια τάξη, δήλωσε το δικαστήριο.

Ο Skripkin κατηγορήθηκε για "διοργάνωση μαζικής ταυτόχρονης συγκέντρωσης ή / και μετακίνησης πολιτών σε δημόσιο χώρο, με αποτέλεσμα παραβίαση της δημόσιας τάξης", που είναι διοικητικό αδίκημα.

Ο ιερέας αρνήθηκε τη διοργάνωση δημόσιας συγκέντρωσης, αλλά παραδέχτηκε ότι είχε προτρέψει τους πολίτες να πραγματοποιήσουν την ιερή πομπή για να γιορτάσουν το ρωσικό Πάσχα και να συμμετάσχουν στην πομπή κατά τον χρόνο και τον τόπο που αναφέρεται στα δικαστήρια, ενώ σημείωσε πως συμμορφώνονταν με τους υγειονομικούς κανόνες.

Το δικαστήριο του πρόστιμο 10.000 ρούβλια.

Ιερέας του Ρωσικού Πατριαρχείου κατηγορεί τους παραβάτες για αντιχριστιανική ηθική

 

Η παράβλεψη του καθεστώτος αυτο-απομόνωσης των ανθρώπων «είναι απολύτως αντίθετη με τη χριστιανική ηθική» και επιτρέπει στον δράστη να μολύνει εκατοντάδες άτομα με τον κορονοϊό, είπε στο RIA Novosti, ο επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Βιοηθικής και Υψηλών Τεχνολογιών στη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας , ιερέας Βλαντιμίρ Ντούκοβιτς.

"Ακόμα κι αν δεν βλάψουμε την υγεία μας, μετά περπατώντας, παραβιάζοντας την καραντίνα, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων ανθρώπων, των γειτόνων μας, κάτι που είναι απολύτως αντίθετο με τη χριστιανική ηθική", δήλωσε.

Σημείωσε ότι ένα άτομο μπορεί να είναι φορέας του ιού, ή μπορεί να είναι ασυμπτωματικό ή μπορεί να είναι άρρωστο με συμπτώματα. "Αυτά είναι τρία διαφορετικά συστατικά και και στα τρία είμαστε μεταδοτικοί, επικίνδυνοι για τους άλλους", παραδέχθηκε ο ιολόγος ιερέας.

Ο ίδιος πιστεύει ότι στην περίπτωση του κοροναϊού, "η απειλή είναι πολύ μεγάλη." Ο Ρώσος ιερεάς επέστησε την προσοχή στην κατάσταση σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όταν κάθε δέκα ανθρώπους κάποιος κάτοικος ή ακόμα περισσότεροι πεθαίνουν λόγω μόλυνσης.

Ο ιερέας της ROC καλεί τους πιστούς που βρίσκονται σε καραντίνα να μην βγαίνουν έξω.

"Η απειλή έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για έναν απολύτως άγνωστο ιό. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στη συνέχεια, πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω η κατάσταση. Θα δείτε πόσους ειδικούς: μαθηματικοί και ιολόγοι, επιδημιολόγοι - όλοι έχουν τη δική τους πρόβλεψη για την κορύφωση και ην καμπύλη γραμμή και γενικά για το αν αυτός ο ιός θα εξαφανιστεί ή θα περιπλανηθεί για πάντα ανάμεσά μας ... Κανείς δεν ξέρει τίποτα ", δήλωσε ο Ντουκοβιτς.

Μιλώντας για ένα τέτοιο μέτρο όπως το κλείσιμο εκκλησιών για ενορίτες, σημείωσε ότι υπήρξαν ήδη παρόμοιες περιπτώσεις στην ιστορία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, για παράδειγμα, στη Σοβιετική εποχή. "Κατά τη διάρκεια των επιδημιών της χολέρας, με την ευλογία του τότε πατριάρχη Ποιμένα, μόνο σοβαρά άρρωστοι άνθρωποι κοινωνούσαν, οι εκκλησίες για μαζικές επισκέψεις έκλεισαν για λίγο", είπε ο ιερέας.

Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι στην τρέχουσα κατάσταση είναι δυνατόν να μιλάμε για κάποιο είδος δίωξης της Εκκλησίας από τις αρχές ή «έλλειψη πίστης», όπως ισχυρίζονται μερικές φορές εκείνοι που διαμαρτύρονται κατά του κλεισίματος των εκκλησιών.

"Για άλλη μια φορά: οι εκκλησίες δεν είναι κλειστές. Παρέχονται υπηρεσίες προς τον Θεό σε όλες τις εκκλησίες. Ακριβώς με λιγότερους ανθρώπους, χωρίς τη συμμετοχή των ενορίτων. Μιλώντας για" έλλειψη πίστης "- ξέρετε, μου φαίνεται ότι πρόκειται για αμαρτία υπερηφάνειας. Σημαίνει να θεωρείτε τον εαυτό σας πιο πιστό άτομο από όλους τους άλλους. Από την ιεραρχία, από άλλους ενορίτες που σκέφτονται διαφορετικά. Σκεφτεστε: «Αλλά είμαι έτσι, η πίστη μου θα με σώσει». Παρεμπιπτόντως, τέτοιες περιπτώσεις έληξαν πολύ άσχημα », σημείωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...