Εκκλησία

Τρόμος για "ουκρανική" λύση στο ζήτημα της "Μακεδονικής Εκκλησίας"-Στο πλευρό των σχισματικών των Σκοπίων οι ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρόμος για "ουκρανική" λύση στο ζήτημα της "Μακεδονικής Εκκλησίας" έχει καταβάλει μεγάλο κομμάτι της Ορθοδοξίας, ενώ και Έλληνες Ιεράρχες δεν κρύβουν την ανησυχία τους, μήπως τελικά επιβεβαιωθούν όσοι εδώ και καιρό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας πως ό,τι συμβαίνει σε εκκλησιαστικό επίπεδο σήμερα με την Ουκρανία, αύριο θα συμβεί με τα Σκόπια!

Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο προβληματισμός είναι έκδηλος, γιατί απλούστατα κανείς στην Παγκόσμια Ορθοδοξία δεν έχει εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις του Φαναρίου. Ιδίως όταν βλέπουν το Νο2 των ΗΠΑ να βρίσκεται στο πλευρό των σχισματικών των Σκοπίων!!

Η διαφαινόμενη στήριξη των ΗΠΑ στη σχισματική "Ορθόδοξη Εκκλησία της πΓΔΜ" (MOC), όπως αποδεικνύει η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και τα χαμόγελα με τον σχισματικό "Αρχιεπίσκοπο" Στέφανο είναι τουλάχιστον επίφοβη!

https://www.youtube.com/watch?v=UrLO3Z97cjU

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην χώρα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ο Πομπέο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τον Αμερικανό πρεσβευτή στη χώρα, τον προκαθήμενο των σχισματικών στην εκκλησία της Θεοτόκου του 13ου αιώνα στην Οχρίδα.

Η εκκλησία ανακαινίστηκε πρόσφατα με 650.000 δολάρια από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID)!!

Σύμφωνα με τον σχισματικό Αρχιεπίσκοπο, η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών μαρτυρεί την υποστήριξη και την προστασία της εκκλησίας και των πολιτιστικών αξιών της χώρας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ