Εκκλησία

Μετά το Άγιον Όρος οι Ουκρανοί της νέας Εκκλησίας προκάλεσαν και στην Πάτμο (ΦΩΤΟ)

Μετά τα ευτράπελα στο Άγιον Όρος με αρκετές μονές να τους κλείνουν την πόρτα και γενικά την επίσκεψή τους να επιφέρει σοβαρούς τριγμούς στην αγιορείτικη κοινότητα, οι μη αναγνωρισμένοι της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας αυτήν την φορά επέλεξαν έναν άλλον ιερό τόπο της Χριστιανοσύνης να προκαλέσουν. την Πάτμο.

Κατά το τριήμερο 23-25 Μαρτίου αντιπροσωπεία  της νεοσυσταθείσας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας   πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη  στο  ιερό νησί της Αποκαλύψεως.

Της  αντιπροσωπείας ηγείτο  ο Αρχιεπίσκοπος Τερνομπίλσκι και Κρεμενέτσκι κ. Νέστωρ, τον οποίο υποδέχτηκε ο Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κύριλλος  στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Στο τριήμερο αυτό είχαν την ευκαιρία  να επισκεφθούν και να ξεναγηθοὐν  στα  Ιερά Προσκηνύματα  της νήσου, αλλά  και  να τελέσουν την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως.

Επ’ ευκαιρία δε της  Εορτής του Ευαγγελισμού  της Θεοτόκου, ο Ουκρανός Αρχιεπίσκοπος προηξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας, αλλά και της  πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας  στην πανηγυρίζουσα Ιερά Γυναικεία Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου,  της οποίας κτήτορας είναι ο  νέος Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Όσιος Αμφιλόχιος  ο  εν  Πάτμω.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν σε εκκλησιαστικούς κύκλους ο ίδιος ο επικεφαλής της νέας Εκκλησίας θα βρεθεί μέσα στον Απρίλιο πάλι στο Άγιο Όρος...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ