Εκκλησία

Κρήτη: Η ακολουθία των Χριστουγέννων μέσα στο σπήλαιο που θυμίζει την φάτνη της Βηθλεέμ (εικόνες)

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και παρουσία πιστών από όλη την Κρήτη αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, τελέστηκε και φέτος στο σπήλαιο του Αϊ Γιάννη στην Μαραθοκεφάλα Κισάμου στα Χανιά, η αρχιερατική θεία λειτουργία των Χριστουγέννων στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κισάμου - Σελίνου Αμφιλόχιος...
Το σπήλαιο και η εκκλησία που βρίσκονται σε ύψωμα κοντά στο Κολυμπάρι πήραν το όνομά τους από τη διαμονή του Αγίου στην περιοχή και αποτελούν σημείο αναφοράς για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Εδώ και μερικά χρόνια, έχει καθιερωθεί να γίνεται εκεί η παραδοσιακή αναπαράσταση της γεννήσεως του Χριστού καθώς το σπήλαιο θυμίζει την φάτνη της Βηθλεέμ. Η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική καθώς στη μέση δεσπόζει η επιβλητική φάτνη με τον Ιωσήφ, την Παναγία, τον νεογέννητο Χριστό και ζωάκια που τον ζεσταίνουν με τα χνώτα τους.

Το σκηνικό συμπληρώνουν νέοι και νέες με παραδοσιακές φορεσιές της Κρήτης. Τα κεριά ανάβουν και οι ιερείς ψάλλουν ύμνους, που στέλνουν το μήνυμα της γέννησης του Κυρίου.

Οι εικόνες από το σπήλαιο στα Χανιά

« Μαζί με την γέννηση του Θεανθρώπου γεννιέται η ελπίδα, η χαρά και η ζωή. Ευχή και προσευχή μας είναι τα φετινά Χριστούγεννα να σηματοδοτήσουν την απαρχή για ένα ταξίδι μέσα στον κόσμο της αυτοκριτικής, της αυτογνωσίας, μέσα στην αναζήτηση των διαχρονικών αξιών του γένους», τόνισε στέλνοντας το μήνυμα του για τη γιορτή ο κ. Αμφιλόχιος.

Πηγή: flashnews.gr – ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...