Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Απορρίφθηκε η έφεση της Ρωσίας από το CAS για τη σημαία της χώρας

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ρωσίας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται χωρίς τη σημαία της χώρας τους στις μεγάλες διοργανώσεις. Χωρίς το… εθνόσημο τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισίου.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι δε θα επιτρέψει σε Ρώσους αθλητές να συμμετάσχουν με τη σημαία της χώρας τους στους Ολυμπιακούς αγώνες το καλοκαίρι στο Παρίσι (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) και η ρωσική ολυμπιακή επιτροπή προσέφυγε στο CAS, καταθέτοντας έφεση κατά της απόφασης αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο όμως απέρριψε την έφεση και ισχύει κανονικά η απόφαση της ΔΟΕ κατά της Ρωσίας.

Να σημειωθεί πως από το Φεβρουάριο του 2022, η ΔΟΕ έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε διεθνή διοργάνωση σε ρωσικό ή λευκορωσικό έδαφος, καθώς και οποιαδήποτε παρουσία των ύμνων, των σημαιών και των επισήμων τους κατά την διάρκεια των αγώνων. Επιπλέον, στις 12 του περασμένου Οκτωβρίου, η ΔΟΕ απέκλεισε την Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, που στερείται πλέον Ολυμπιακής χρηματοδότησης, επειδή είχε θέσει υπό την εξουσία της πέντε αθλητικούς οργανισμούς σε κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...