Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών υπό όρους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 υπό ουδέτερη σημαία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Εάν οι αθλητές προσκληθούν σε μια διεθνή αθλητική διοργάνωση όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, «πρέπει να είναι απολύτως σαφές ότι δεν εκπροσωπούν τα κράτη της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας», δήλωσε η εκτελεστική εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιέρ, προσθέτοντας: «Η χρήση ρωσικών και λευκορωσικών σημαιών, εμβλημάτων ή ύμνων θα πρέπει επίσης να απαγορευτεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συμμετοχή, ή όχι, αθλητών από αυτά τα έθνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι αποτελεί αντικείμενο αυξανόμενης συζήτησης.

Η Ουκρανία απαιτεί να αποκλειστούν οι Ρώσοι αθλητές από τους Αγώνες λόγω της εισβολής στρατευμάτων από τη Μόσχα στη χώρα τους, ενώ το συγκεκριμένο αίτημα υποστηρίζεται από τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή εκτιμά από την πλευρά της ότι οι αθλητές της θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς περιορισμούς.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε πρόσφατα έναν οδικό χάρτη για την οργάνωση της επιστροφής των αποκλεισμένων αθλητών υπό ουδέτερη σημαία, υπό την προϋπόθεση ότι «δεν έχουν υποστηρίξει ενεργά τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ
Πολιτική 0

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι-φωτιά "ξεβρακώνουν" το κύκλωμα! "Να γαμ@@εί ο υπουργός, με βάνει και κάνω μήνυση της Τυχεροπούλου – γίνεται της που@@νας με τα ζα"

Πολιτική ίντριγκα, μίζες, και «ζα» σε ένα σκάνδαλο που έχει τα πάντα – μόνο ποπ κορν λείπει για να το απολαύσουμε
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...