Ισπανία
Αθλητισμός

Ισπανία: Άνδρας εισέβαλλε σε εκκλησίες με σπαθί σαμουράι - Ένας νεκρός

Χάος προκάλεσε άνδρας όταν εισέβαλε σε εκκλησία με σπαθί στην περιοχή Αλγκεθίρας στην Ισπανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής Εl Mundo, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη Κάντιθ όταν ο δράστης εισέβαλε με σπαθί σαμουράι σε δύο εκκλησίες σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις.

Όπως αναφέρει το ισπανικό μέσο ο νεκρός είναι ο νεωκόρος της εκκλησίας Λα Πάλμα και ο ένας εκ των τραυματιών που βρίσκεται στην πιο σοβαρή κατάσταση είναι ο εφημέριος στην εκκλησία του Αγίου Ισιδώρου.

Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε πως ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης και αν από πίσω από την ενέργεια του δράστη υπήρχε κάποιο θρησκευτικό κίνητρο ή έχουν να κάνουν με τζιχαντιστικό εξτρεμισμό.

Όπως αναφέρει η Εl Mundo, ο δράστης είναι Μαροκινής καταγωγής και είχε επισκεφθεί την εκκλησία του Αγίου Ισιδώρου που βρίσκεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της πόλης, εκεί αφού διαφώνησε με τον εφημέριο του ναού τον μαχαίρωσε με ματσέτα.

Στη συνέχεια ο δράστης μετακίνηθηε στη Μητροόπολη του Κάντιθ την εκκλησία Nuestra Señora de la Palma, όπου και σκότωσε τον νεοκώρο του ναού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ