Αθλητισμός

NBA: Πώς οι εταιρείες crypto εκτόξευσαν στα 1,6 δισ. τα έσοδα

Οι χορηγίες από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κρυπτονομισμάτων οδήγησαν σε αύξηση – ρεκόρ τα έσοδα του κορυφαίου πρωταθλήματος  καλαθοσφαίρισης στην Αμερική.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα του NBA άγγιξαν τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγωνιστική περίοδο 2021-2022, σύμφωνα με πληροφορίες από το CNBC.

Το εν λόγω χρηματικό ποσό μάλιστα, είναι αυξημένο κατά 13% συγκριτικά με τα έσοδα για τη σεζόν 2020-21 τα οποία υπολογίζονται σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντίστοιχα, τη σεζόν 2018-19, η εθνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης στις ΗΠΑ, συγκέντρωσε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από χορηγίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συνεργασίες με εταιρείες από την αγορά crypto χαρακτηρίζονται ως η δεύτερη πιο προσοδοφόρα κατηγορία χορηγιών για το NBA. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι χορηγίες από εταιρείες τεχνολογίας. Υπενθυμίζεται πως οι Λος Άντζελες Λέικερς πριν από μερικούς μήνες, υπέγραψαν συμφωνία ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 20 χρόνια, με την crypto.com για τη μετονομασία του γηπέδου τους. 

Μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων αθλητικών πρωταθλημάτων στην Αμερική, το NBA κατέχει την τρίτη θέση σε έσοδα από χορηγίες. Το NFL βρίσκεται στην πρώτη θέση με σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια από συμφωνίες χορηγίας για τη σεζόν 2021, σύμφωνα με την IEG. Στο μεταξύ, η MLB (Μέιτζορ Λιγκ Μπέιζμπολ) κατάφερε να συγκεντρώσει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από χορηγίες την περασμένη σεζόν, ενώ τέλος, η NHL εξασφάλισε 676 εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες για τη σεζόν 2020-21.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...