Αθλητισμός

Θετική η κυβέρνηση να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα!

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων της Super League 1 με τον Λευτέρη Αυγενάκη στην οποία συζητήθηκε η πιθανότητα να υπάρχουν φίλαθλοι στα γήπεδα στο άμεσο μέλλον, με την πλευρά του υφυπουργού να είναι θετική.

Η πρόταση που είχε πέσει στο… τραπέζι για παρουσία φιλάθλων σε ένα ποσοστό 20% με 30% στα γήπεδα, συζητήθηκε διεξοδικά την Τετάρτη (03/06) στη συνάντηση που είχαν ο Λευτέρης Αυγενάκης με εκπροσώπους της Super League 1. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Μηνάς Λυσάνδρου, και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, ήταν αυτοί που συναντήθηκαν με τον υφυπουργό και συνομίλησαν για το θέμα. Όπως προκύπτει κι από την ενημέρωση της ΓΓΑ, η κυβέρνηση είναι θετική στο να υπάρξει για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει

«Η αρμονική συνεργασία όλων αυτών των εβδομάδων μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, των Υγειονομικών Επιστημονικών Επιτροπών (του Υπουργείου Υγείας και της ΓΓΑ) και της Super League 1, οδηγεί στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος το προσεχές σαββατοκύριακο.

Η πορεία βήμα βήμα προς την κανονικότητα (ατομικές προπονήσεις, ομαδικές προπονήσεις, διεξαγωγή αγώνων) με ασφάλεια και πιστή τήρηση των όσων συστήνουν οι ειδικοί μέσω των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που αιτήθηκαν ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι ανέλυσαν με λεπτομέρειες την πρόταση της Λίγκας για εξέταση του ενδεχομένου παρουσίας ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα, στην εξέλιξη της διεξαγωγής των play off και play out του πρωταθλήματος.

Θα ακολουθήσει και νέα τριμερής συνάντηση (Υφυπουργός, SL 1 και Υγειονομικές Επιτροπές) την προσεχή εβδομάδα, με την αξιολόγηση των συνθηκών και των μέτρων ασφαλείας της επανέναρξης του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά και η πρόταση της Λίγκας για παρουσία ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα.

Είναι σαφές ότι βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου είναι η παρουσία κοινού στις κερκίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση προέχει η δημόσια υγεία και η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών διαφύλαξής της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ