Αθλητισμός

Απίστευτη φωτογραφία: Φιλάθλοι φοράνε μάσκες στην πανδημία του 1918

Μία φοβερή φωτογραφία που αποτυπώνει πως επηρέασε τους φιλάθλους η μεγάλη πανδημία της “ισπανικής γρίπης” το 1918, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με τις συνθήκες στις κερκίδες τότε να θυμίζουν τη σημερινή μας καθημερινότητα.

Ο κορονοϊός έπληξε σφόδρα όλον τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες διαμορφώνοντας μία διαφορετική καθημερινότητα για όλους, καθώς οι μάσκες, τα αντισηπτικά και τα μέτρα πρόληψης γενικότερα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για κάθε δραστηριότητα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα σε αυτές φυσικά και τα αθλητικά γεγονότα για τα οποία έχουν διαμορφωθεί ειδικά πρωτόκολλα για τους συμμετέχοντες, ενώ έχει αποκλειστεί προς το παρόν- η παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες. 

Τελευταία φορά που ο κόσμος αντιμετώπισε μία τόσο τρομακτική κατάσταση ήταν το μακρινό 1918, όταν ο ιός της “ισπανικής γρίπης” προκάλεσε τον θάνατο 50.000.000 ανθρώπων παγκοσμίως, ενώ υπολογίζεται πως 500.000.000 ήταν αυτοί που νόσησαν συνολικά.

Τότε όπως και τώρα η καθημερινότητα άλλαξε, με τη μάσκα να αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ, ακόμα και στα γήπεδα. Η φωτογραφία που ανάρτησε ο πρώην team manager του Ολυμπιακού και νυν της Νότιγχαμ Φόρεστ, Κυριάκος Δουρέκας, το αποδεικνύει αυτό περίτρανα, καθώς απεικονίζει φιλάθλους σε ματς εκείνης της σεζόν να έχουν προσέλθει στις κερκίδες φορώντας άπαντες μάσκα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ