Δημήτρης Διαθεσόπουλος
Αθλητισμός

Κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κάνει έκκληση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Μετά την ανακοίνωση ότι η ΚΟΕ αναστέλλει όλες τις τις δραστηριότητες ως και τις 15 Ιουνίου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος απηύθηνε έκκληση στον υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, να αιτηθούν επίσημα αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που είναι προγραμματισμένοι για το προσεχές καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δήλωση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου

“Με προσωπική μου ευθύνη, ως Πρόεδρος της ΚΟΕ επί 10ετίες, ως Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Fina), ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Len), ως Πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας (Comen), ως Μέλος και μάλιστα το αρχαιότερο, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), κάνω έκκληση προς την πολιτική και αθλητική ηγεσία της χώρας, καθώς επίσης και την αθλητική κοινότητα της, η Ελλάδα ως “ μάνα” του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, να πρωτοπορήσει με το αίτημα της για ΑΝΑΒΟΛΗ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αποδεικνύοντας έτσι, την ευαισθησία και υπευθυνότητα που απαιτείται αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει όλος ο πλανήτης, με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού COVID – 19 και τις τραγικές συνέπειες που επιφέρει στη ζωή και την υγεία της ανθρωπότητας.

Ευελπιστώ ότι η έκκληση μου αυτή θα βρει αποδέκτες και “ ευήκοα ώτα”, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Πρόεδρος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ), Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης (LEN), Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA), Πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Κολύμβησης (COMEN)

Σημείωση: Οι πιο πάνω ιδιότητες μου αναφέρονται αποκλειστική και μόνο για να τονίσω την ευθύνη που προκύπτει από τους θεσμικούς μου ρόλους στον ελληνικό και διεθνή Αθλητισμό”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...