Αθλητισμός

Βόλεϊ: Με βίντεο ρέφερι θα διεξαχθεί το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Στην αποκάλυψη ότι η ΕΣΑΠ θα εφαρμόσει το βίντεο ρέφερι στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, στις 22 Μαρτίου, προχώρησε ο πρόεδρος της Λίγκας, Παντελής Ταρνατόρος.

«Στο επόμενο 10ήμερο θα έρθει στη χώρα μας ένα πλήρες σύστημα βίντεο ρέφερι. Η συμφωνία είναι τελειωμένη. Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί σίγουρα στα πλέι οφ. Θα έρθει προσωπικό εκπαιδευμένο από την Ιταλία με έξοδα της ΕΣΑΠ και θα εκπαιδεύσουν ανθρώπους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να το χειρίζονται. Θα γίνει ένα δοκιμαστικό παιχνίδι φιλικό για να το λειτουργήσουμε. Πρόθεσή μας είναι να το εφαρμόσουμε για πρώτη φορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στις 22 Μαρτίου, στο "Μελίνα Μερκούρη"», δήλωσε ο κ. Ταρνατόρος.

Αναφορικά με το κόστος λειτουργίας και για το αν θα καταργηθούν οι επόπτες στους αγώνες που θα γίνεται χρήση του βίντεο ρέφερι, όπως συνέβη στην Ιταλία, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ απάντησε: «Το κόστος είναι τεράστιο. Ένα τέτοιο σύστημα έχει 38.000 ευρώ και κάθε χρόνο χρειάζεται ανανέωση η κάθε μία άδεια που είναι κοντά στα 10.000 Ευρώ. Προσπαθούμε να εντάξουμε την επένδυση στην προμήθεια των VAR του ποδοσφαίρου. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό αξιοπιστίας. Στην Ιταλία πράγματι δεν υπάρχουν επόπτες στους αγώνες που έχουν VAR. Θα τα δούμε όλα βήμα-βήμα. Όταν έρθει το VAR και μπει στην ζωή μας, σε συνεργασία με τους διαιτητές θα αποφασίσουμε το καλύτερο για το πρωτάθλημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ