Αθλητισμός

Ο Μάικ Τάισον θα πλήρωνε πολλά για μία μάχη με γορίλα... αλλά δεν του έκαναν το χατίρι

Ορισμένες φορές οι πυγμάχοι χάνουν την αίσθηση του μέτρου. 10.000 προσέφερε για μια μάχη με γορίλα αλλά δεν του έκαναν το χατίρι.

Όταν έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις έναν ολόκληρο μύθο γύρω από το όνομά σου, τότε είναι φυσικό κι επόμενο να χρειάζεται αρκετή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθείς στις αυξημένες απαιτήσεις της φήμης που σε συνοδεύει..

Μάλλον, κάπως έτσι θα σκέφτηκε κι ο Μάικ Τάισον -κάτοχος δεκάδων τίτλων στο άθλημα της πυγμαχίας- ο οποίος παραδέχθηκε δημόσια ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει έναν υπάλληλο φύλαξης σε ζωολογικό πάρκο της Νέας Υόρκης για να του επιτρέψει να μπει στο κλουβί ενός γορίλα και να παλέψει μαζί του.

To περιστατικό χρονολογείται πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ο Τάισον θεωρείτο ο αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής της πυγμαχίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο 52χρονος σήμερα Αμερικανός θρύλος της πυγμαχίας και διάσημος για την αγάπη που τρέφει στα άγρια ζώα, αρκετά από τα οποία φιλοξενεί στην έπαυλή του, παραδέχθηκε μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Sun ότι προσπάθησε να εξαγοράσει τον φύλακα με το ποσό των 10.000 δολαρίων, όταν διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος γορίλας ασκούσε ασταμάτητο bullying στα υπόλοιπα ζώα του κλουβιού όπου βρισκόταν, χωρίς τελικά να καταφέρει να πετύχει τον στόχο του και να παλέψει με το επιβλητικό θηλαστικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ